Nabeschouwing Bayern München - Benfica (5-2) || Champions League 2021/2022

Dinsdag 2 november 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Bayern München het dinsdag 2 november 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Benfica (5-2)

Het Champions League duel tussen Bayern München en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 5-2 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door R. Lewandowski, waarmee FC Bayern München met 1-0 de leiding nam. FC Bayern München vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Gnabry op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut wist Benfica de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Morato.

FC Bayern München kreeg een penalty toegewezen in de 46e minuut, die werd genomen door R. Lewandowski. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan. Na 49 minuten werd de voorsprong voor FC Bayern München vergroot nadat L. Sane de 3-1 wist te scoren. In de 61e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het R. Lewandowski die namens FC Bayern München het net wist te raken. Even later viel in de 74e minuut opnieuw een doelpunt. Het was D. Nunez van Benfica die de score op 4-2 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door R. Lewandowski van FC Bayern München die daarmee in de 84e minuut de eindstand bepaalde: 5-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Szymon Marciniak en eindigde de wedstrijd dus met een 5-2 stand in het voordeel van Bayern München.

LIVE Bayern München - Benfica 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' VAR: Afgekeurd doelpunt L. Verissimo da Silva Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel L. Verissimo da Silva Benfica
26' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van K. Coman FC Bayern München 1-0
32' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt S. Gnabry met assist van R. Lewandowski FC Bayern München 2-0
38' Doelpunt Benfica Doelpunt Morato met assist van A. Grimaldo Benfica 2-1
45' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Lucas Verissimo Benfica
46' Penalty gemist FC Bayern München Penalty gemist R. Lewandowski FC Bayern München
49' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt L. Sane met assist van A. Davies FC Bayern München 3-1
51' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor D. Upamecano FC Bayern München
61' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van L. Sane FC Bayern München 4-1
64' Wissel Benfica Wissel D. Nunez voor R. Yaremchuk Benfica
64' Wissel Benfica Wissel R. Silva voor Pizzi Benfica
64' Wissel Benfica Wissel D. Goncalves voor Everton Benfica
64' Wissel FC Bayern München Wissel J. Musiala voor K. Coman FC Bayern München
64' Wissel FC Bayern München Wissel O. Richards voor A. Davies FC Bayern München
69' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor T. Nianzou FC Bayern München
72' Wissel FC Bayern München Wissel M. Sabitzer voor J. Kimmich FC Bayern München
72' Wissel FC Bayern München Wissel T. Muller voor L. Sane FC Bayern München
74' Doelpunt Benfica Doelpunt D. Nunez met assist van J. Mario Benfica 4-2
77' Wissel Benfica Wissel G. Ramos voor A. Grimaldo Benfica
77' Wissel Benfica Wissel P. Bernardo voor J. Mario Benfica
84' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van M. Neuer FC Bayern München 5-2
85' Wissel FC Bayern München Wissel B. Sarr voor S. Gnabry FC Bayern München
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Benfica
Opstellingen Bayern München - Benfica
De opstellingen van Bayern München en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Benfica zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.