Nabeschouwing Benfica - Barcelona (3-0) || Champions League 2021/2022

Woensdag 29 september 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Benfica het woensdag 29 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Barcelona (3-0)

Het Champions League duel tussen Benfica en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 3-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Benfica kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van D. Nunez. Benfica vergrootte in de 69e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Silva op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Benfica vervolgens op 3-0. Het was D. Nunez die vanaf 11 meter wist te scoren in de 79e minuut.

In de 87e minuut moest FC Barcelona verder met een man minder, nadat E. Garcia een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniele Orsato, waardoor Benfica een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Benfica - Barcelona 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Benfica Doelpunt D. Nunez Benfica 1-0
12' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor G. Pique FC Barcelona
33' Wissel FC Barcelona Wissel Gavi voor G. Pique FC Barcelona
33' Gele kaart Benfica Gele kaart voor N. Otamendi Benfica
46' Wissel Benfica Wissel Gilberto voor V. Lazaro Benfica
54' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor E. Garcia FC Barcelona
56' Gele kaart Benfica Gele kaart voor R. Silva Benfica
62' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Grimaldo Benfica
68' Wissel FC Barcelona Wissel Nico voor S. Busquets FC Barcelona
68' Wissel FC Barcelona Wissel Coutinho voor Pedri FC Barcelona
68' Wissel FC Barcelona Wissel A. Fati voor L. de Jong FC Barcelona
69' Doelpunt Benfica Doelpunt R. Silva met assist van J. Mario Benfica 2-0
72' Gele kaart Benfica Gele kaart voor J. Weigl Benfica
75' Wissel Benfica Wissel A. Almeida voor A. Grimaldo Benfica
75' Wissel Benfica Wissel A. Taarabt voor R. Yaremchuk Benfica
78' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor S. Dest FC Barcelona
79' Penalty Benfica Penalty D. Nunez Benfica 3-0
86' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Nico FC Barcelona
86' Wissel Benfica Wissel Pizzi voor R. Silva Benfica
86' Wissel Benfica Wissel G. Ramos voor D. Nunez Benfica
87' Tweede gele kaart FC Barcelona Tweede gele kaart voor E. Garcia FC Barcelona
89' Wissel FC Barcelona Wissel O. Mingueza voor S. Roberto FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Barcelona
Opstellingen Benfica - Barcelona
De opstellingen van Benfica en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Barcelona zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Barcelona

Benfica en Barcelona spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Barcelona in de Champions League vond plaats op 5 december 2012 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 2 keer wist de ploeg van Benfica te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Benfica. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Benfica 0
Winst Barcelona 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 2e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 4e plaats.