Nabeschouwing Borussia Dortmund - Sporting CP (1-0) || Champions League 2021/2022

Dinsdag 28 september 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Borussia Dortmund het dinsdag 28 september 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Sporting CP (1-0)

Het Champions League duel tussen Borussia Dortmund en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Srđan Jovanović geëindigd in een 1-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door D. Malen, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Borussia Dortmund dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Sporting CP 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Brandt voor M. Dahoud Borussia Dortmund
37' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt D. Malen met assist van J. Bellingham Borussia Dortmund 1-0
42' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor J. Bellingham Borussia Dortmund
42' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Matheus Sporting CP
58' Wissel Sporting CP Wissel N. Santos voor T. Tomas Sporting CP
59' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Hummels Borussia Dortmund
71' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor T. Hazard Borussia Dortmund
74' VAR: Afgekeurd doelpunt D. Malen Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel D. Malen Borussia Dortmund
74' Wissel Sporting CP Wissel J. Cabral voor P. Sarabia Sporting CP
75' Wissel Borussia Dortmund Wissel Reinier voor D. Malen Borussia Dortmund
75' Wissel Borussia Dortmund Wissel N. Schulz voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
84' Wissel Sporting CP Wissel R. Esgaio voor M. Reis Sporting CP
84' Wissel Sporting CP Wissel Tabata voor P. Porro Sporting CP
84' Wissel Sporting CP Wissel D. Braganca voor J. Palhinha Sporting CP
90' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Neto Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Sporting CP
Opstellingen Borussia Dortmund - Sporting CP
De opstellingen van Borussia Dortmund en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.