Nabeschouwing Juventus - Zenit (4-2) || Champions League 2021/2022

Dinsdag 2 november 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Juventus het dinsdag 2 november 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Zenit. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Zenit live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Zenit (4-2)

Het Champions League duel tussen Juventus en Zenit is onder leiding van scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández geëindigd in een 4-2 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door P. Dybala, waarmee Juventus met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van L. Bonucci zorgde ervoor dat Zenit op 1-1 kwam te staan in de 26e minuut. Door een benutte penalty kwam Juventus vervolgens op 2-1. Het was P. Dybala die vanaf 11 meter wist te scoren in de 58e minuut.

Na 74 minuten werd de voorsprong voor Juventus vergroot nadat F. Chiesa de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 82e minuut nadat A. Morata namens Juventus de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 92e minuut en kwam op naam te staan van Zenit speler S. Azmoun, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alejandro José Hernández Hernández bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Juventus.

LIVE Juventus - Zenit 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Zenit teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Juventus Doelpunt P. Dybala Juventus 1-0
26' Eigen doelpunt Zenit Eigen doelpunt L. Bonucci V. Karavaev Zenit 1-1
54' Gele kaart Zenit Gele kaart voor D. Lovren Zenit
58' Penalty Juventus Penalty P. Dybala Juventus 2-1
58' Wissel Zenit Wissel Malcom voor V. Karavaev Zenit
58' Wissel Zenit Wissel D. Krugovoy voor A. Mostovoy Zenit
68' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Locatelli Juventus
74' Doelpunt Juventus Doelpunt F. Chiesa met assist van F. Bernardeschi Juventus 3-1
74' Wissel Zenit Wissel A. Dzyuba voor Y. Rakitsky Zenit
74' Wissel Zenit Wissel A. Erokhin voor Claudinho Zenit
80' Wissel Juventus Wissel Arthur voor M. Locatelli Juventus
80' Wissel Juventus Wissel A. Rabiot voor F. Bernardeschi Juventus
82' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Morata met assist van P. Dybala Juventus 4-1
85' Wissel Juventus Wissel D. Rugani voor L. Bonucci Juventus
85' Wissel Juventus Wissel D. Kulusevski voor P. Dybala Juventus
88' Wissel Zenit Wissel D. Kuznetsov voor Wendel Zenit
89' Gele kaart Juventus Gele kaart voor D. Kulusevski Juventus
92' Doelpunt Zenit Doelpunt S. Azmoun met assist van A. Dzyuba Zenit 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Zenit
Opstellingen Juventus - Zenit
De opstellingen van Juventus en Zenit zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Zenit zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Juventus - Zenit

Juventus en Zenit spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Juventus en Zenit in de Champions League vond plaats op 20 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Juventus favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Zenit slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Juventus 2
Winst Zenit 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Juventus op een 2e positie staat, terwijl we Zenit terugvinden op de 3e plaats.