Nabeschouwing Liverpool - Porto (2-0) || Champions League 2021/2022

Woensdag 24 november 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Liverpool het woensdag 24 november 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Porto (2-0)

Het Champions League duel tussen Liverpool en Porto is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 2-0 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door T. Alcantara, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. Liverpool vergrootte in de 70e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Salah op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Liverpool.

LIVE Liverpool - Porto 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Wissel Porto Wissel F. Cardoso voor Pepe Porto
29' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor I. Konate Liverpool
37' VAR: Afgekeurd doelpunt S. Mané Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel S. Mané Liverpool
40' Gele kaart Porto Gele kaart voor M. Uribe Porto
52' Doelpunt Liverpool Doelpunt T. Alcantara Liverpool 1-0
63' Wissel Liverpool Wissel A. Robertson voor K. Tsimikas Liverpool
63' Wissel Liverpool Wissel J. Henderson voor T. Alcantara Liverpool
64' Wissel Porto Wissel F. Conceicao voor M. Taremi Porto
64' Wissel Porto Wissel Vitinha voor Sergio Oliveira Porto
70' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van J. Henderson Liverpool 2-0
71' Wissel Liverpool Wissel Fabinho voor M. Salah Liverpool
71' Wissel Liverpool Wissel D. Origi voor S. Mane Liverpool
75' Gele kaart Porto Gele kaart voor C. Mbemba Porto
77' Wissel Porto Wissel T. Martinez voor Evanilson Porto
77' Wissel Porto Wissel M. Grujic voor M. Uribe Porto
82' Wissel Liverpool Wissel J. Milner voor A. Oxlade-Chamberlain Liverpool
88' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor J. Milner Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Porto
Opstellingen Liverpool - Porto
De opstellingen van Liverpool en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Porto zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Liverpool - Porto

Liverpool en Porto spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Zwayer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Porto in de Champions League vond plaats op 28 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Porto slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 5
Winst Porto 0
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 1e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 2e plaats.