Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Genk (2-1) || Champions League 2021/2022

Dinsdag 10 augustus 2021 - 19:30 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Shakhtar Donetsk het dinsdag 10 augustus 2021 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Oblasny SportKomplex Metalist in Kharkiv.

Via de Shakhtar Donetsk - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Genk (2-1)

Het Champions League duel tussen Shakhtar Donetsk en Genk is onder leiding van scheidsrechter Istvan Kovacs geëindigd in een 2-1 overwinning voor Shakhtar Donetsk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door L. Traore, waarmee Shakhtar Donetsk met 1-0 de leiding nam. Shakhtar Donetsk vergrootte in de 76e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Antonio op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 90e minuut wist Genk de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via C. Dessers. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Genk kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Istvan Kovacs, waardoor Shakhtar Donetsk een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Shakhtar Donetsk - Genk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Shakhtar Donetsk - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt L. Traore met assist van Tete Shakhtar Donetsk 1-0
37' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel H. Sudakov voor Pedrinho Shakhtar Donetsk
42' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor H. Sudakov Shakhtar Donetsk
47' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Lucumi Genk
62' Wissel Genk Wissel M. Tresor Ndayishimiye voor K. Thorstvedt Genk
62' Wissel Genk Wissel C. Eiting voor P. Hrosovsky Genk
67' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel E. Konoplyanka voor H. Sudakov Shakhtar Donetsk
67' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Marlos voor Alan Patrick Shakhtar Donetsk
68' Wissel Genk Wissel C. Dessers voor J. Lucumi Genk
71' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor A. Trubin Shakhtar Donetsk
76' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt M. Antonio Shakhtar Donetsk 2-0
82' Wissel Genk Wissel M. Sadick voor J. Ito Genk
82' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor P. Onuachu Genk
84' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel T. Stepanenko voor Maycon Shakhtar Donetsk
85' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel D. Sikan voor L. Traore Shakhtar Donetsk
90' Doelpunt Genk Doelpunt C. Dessers met assist van M. Tresor Ndayishimiye Genk 2-1
92' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Vitao Shakhtar Donetsk
95' Gele kaart Genk Gele kaart voor D. Munoz Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Shakhtar Donetsk - Genk
Opstellingen Shakhtar Donetsk - Genk
De opstellingen van Shakhtar Donetsk en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Shakhtar Donetsk gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Genk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk - Genk

Shakhtar Donetsk en Genk spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Istvan Kovacs en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Shakhtar Donetsk en Genk in de Champions League vond plaats op 3 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Shakhtar Donetsk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Shakhtar Donetsk favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Genk slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.