Nabeschouwing Sporting CP - Borussia Dortmund (3-1) || Champions League 2021/2022

Woensdag 24 november 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Sporting CP het woensdag 24 november 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Borussia Dortmund (3-1)

Het Champions League duel tussen Sporting CP en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande geëindigd in een 3-1 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door Pedro Goncalves, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. Sporting CP vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pedro Goncalves op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut moest Borussia Dortmund verder met een man minder nadat E. Can een rode kaart had gekregen.

Sporting CP kreeg een penalty toegewezen in de 81e minuut, die werd genomen door Pedro Goncalves. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-0 op het scorebord bleef staan. In de 81e minuut volgde een derde treffer van Sporting CP, waarmee P. Porro zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na 93 minuten wist uiteindelijk Borussia Dortmund iets terug te doen nadat D. Malen de bal in het net wist te werken.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Sporting CP.

LIVE Sporting CP - Borussia Dortmund 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Pedro Goncalves Sporting CP 1-0
39' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Pedro Goncalves Sporting CP 2-0
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Can voor N. Schulz Borussia Dortmund
55' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor J. Palhinha Sporting CP
57' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor S. Coates Sporting CP
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Dahoud voor A. Witsel Borussia Dortmund
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel D. Zagadou voor Reinier Borussia Dortmund
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel S. Tigges voor M. Pongracic Borussia Dortmund
67' Wissel Sporting CP Wissel R. Esgaio voor M. Reis Sporting CP
67' Wissel Sporting CP Wissel N. Santos voor P. Sarabia Sporting CP
74' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Paulinho Sporting CP
74' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Matheus Sporting CP
74' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor P. Porro Sporting CP
74' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Reus Borussia Dortmund
74' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor D. Zagadou Borussia Dortmund
74' Rode kaart Borussia Dortmund Rode kaart voor E. Can Borussia Dortmund
79' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Rose Borussia Dortmund
81' Penalty gemist Sporting CP Penalty gemist Pedro Goncalves Sporting CP
81' Doelpunt Sporting CP Doelpunt P. Porro met assist van Pedro Goncalves Sporting CP 3-0
82' Wissel Sporting CP Wissel T. Tomas voor Paulinho Sporting CP
88' Wissel Sporting CP Wissel F. Nazinho voor Pedro Goncalves Sporting CP
88' Wissel Sporting CP Wissel M. Ugarte voor P. Porro Sporting CP
93' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt D. Malen met assist van M. Reus Borussia Dortmund 3-1
98' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor A. Adan Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Borussia Dortmund
Opstellingen Sporting CP - Borussia Dortmund
De opstellingen van Sporting CP en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.