Nabeschouwing Benfica - Dynamo Kiev (3-0) || Champions League 2022/2023

Dinsdag 23 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Benfica het dinsdag 23 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Dynamo Kiev. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Dynamo Kiev live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Dynamo Kiev (3-0)

Het Champions League duel tussen Benfica en Dynamo Kiev is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 3-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door N. Otamendi, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Rafa Silva op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut volgde een derde treffer van Benfica, waarmee D. Neres zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na rust nam wat Benfica gas terug. Hierdoor zou er in de tweede helft door beide ploegen uiteindelijk niet meer gescoord zou worden, ondanks een aantal kansen aan beide zijden.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Clément Turpin, waardoor Benfica een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Benfica - Dynamo Kiev 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Dynamo Kiev teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Benfica Doelpunt N. Otamendi met assist van D. Neres Benfica 1-0
40' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa Silva Benfica 2-0
42' Doelpunt Benfica Doelpunt D. Neres met assist van G. Ramos Benfica 3-0
52' Wissel Benfica Wissel P. Musa voor G. Ramos Benfica
63' Wissel Dynamo Kyiv Wissel V. Vanat voor A. Besedin Dynamo Kyiv
63' Wissel Dynamo Kyiv Wissel V. Dubinchak voor K. Vivcharenko Dynamo Kyiv
70' Wissel Benfica Wissel Henrique Araujo voor Rafa Silva Benfica
70' Wissel Benfica Wissel J. Weigl voor Florentino Benfica
70' Wissel Benfica Wissel D. Goncalves voor D. Neres Benfica
81' Gele kaart Dynamo Kyiv Gele kaart voor M. Shaparenko Dynamo Kyiv
85' Gele kaart Benfica Gele kaart voor P. Musa Benfica
87' Wissel Dynamo Kyiv Wissel A. Tsarenko voor V. Shepelev Dynamo Kyiv
87' Wissel Dynamo Kyiv Wissel O. Tymchyk voor O. Karavaev Dynamo Kyiv
90' Wissel Benfica Wissel P. Bernardo voor E. Fernandez Benfica
93' Wissel Dynamo Kyiv Wissel O. Yatsyk voor V. Buyalskyy Dynamo Kyiv
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Dynamo Kiev
Opstellingen Benfica - Dynamo Kiev
De opstellingen van Benfica en Dynamo Kiev zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Dynamo Kiev zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Mircea Lucescu
Voorbeschouwing Benfica - Dynamo Kiev

Benfica en Dynamo Kiev spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Dynamo Kiev in de Champions League vond plaats op 17 augustus 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Dynamo Kiev slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.