Nabeschouwing Chelsea - Dinamo Zagreb (2-1) || Champions League 2022/2023

Woensdag 2 november 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Chelsea het woensdag 2 november 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Dinamo Zagreb. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Dinamo Zagreb live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Dinamo Zagreb (2-1)

Het Champions League duel tussen Chelsea en Dinamo Zagreb is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 2-1 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door B. Petkovic, waarmee Dinamo Zagreb met 0-1 de leiding nam. Chelsea kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Sterling, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 30e minuut zette D. Zakaria zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Chelsea de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter François Letexier, waardoor Chelsea een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Chelsea - Dinamo Zagreb 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Dinamo Zagreb teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Dinamo Zagreb Doelpunt B. Petkovic Dinamo Zagreb 0-1
18' Doelpunt Chelsea Doelpunt R. Sterling met assist van P. Aubameyang Chelsea 1-1
22' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor J. Misic Dinamo Zagreb
30' Doelpunt Chelsea Doelpunt D. Zakaria Chelsea 2-1
39' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor K. Koulibaly Chelsea
54' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor L. Ivanusec Dinamo Zagreb
64' Wissel Chelsea Wissel C. Gallagher voor K. Havertz Chelsea
64' Wissel Chelsea Wissel A. Broja voor P. Aubameyang Chelsea
64' Wissel Chelsea Wissel T. Silva voor K. Koulibaly Chelsea
70' Wissel Dinamo Zagreb Wissel M. Emreli voor S. Ristovski Dinamo Zagreb
70' Wissel Chelsea Wissel R. Loftus-Cheek voor D. Zakaria Chelsea
83' Wissel Chelsea Wissel C. Pulisic voor R. Sterling Chelsea
83' Wissel Dinamo Zagreb Wissel J. Drmic voor B. Petkovic Dinamo Zagreb
83' Wissel Dinamo Zagreb Wissel M. Bulat voor A. Ademi Dinamo Zagreb
89' Gele kaart Dinamo Zagreb Gele kaart voor S. Moharrami Dinamo Zagreb
89' Wissel Dinamo Zagreb Wissel D. Spikic voor M. Orsic Dinamo Zagreb
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Dinamo Zagreb
Opstellingen Chelsea - Dinamo Zagreb
De opstellingen van Chelsea en Dinamo Zagreb zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Dinamo Zagreb zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Formatie 3-1-4-2
Coach Ante Čačić
Voorbeschouwing Chelsea - Dinamo Zagreb

Chelsea en Dinamo Zagreb spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Dinamo Zagreb in de Champions League vond plaats op 6 september 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Dinamo Zagreb. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Dinamo Zagreb favoriet. 1 keer wist de ploeg van Chelsea te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Chelsea. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Chelsea 0
Winst Dinamo Zagreb 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 1e positie staat, terwijl we Dinamo Zagreb terugvinden op de 4e plaats.