Nabeschouwing Chelsea - Salzburg (1-1) || Champions League 2022/2023

Woensdag 14 september 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Chelsea het woensdag 14 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Salzburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Salzburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Salzburg (1-1)

De Champions League 2022/2023 wedstrijd tussen Chelsea en Salzburg geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door R. Sterling, waarmee Chelsea met 1-0 de leiding nam. Salzburg kwam na 75 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van N. Okafor, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Chelsea - Salzburg 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Salzburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Salzburg Wissel L. Gourna-Douath voor M. Kjaergaard Salzburg
48' Doelpunt Chelsea Doelpunt R. Sterling met assist van M. Mount Chelsea 1-0
66' Wissel Chelsea Wissel A. Broja voor P. Aubameyang Chelsea
66' Wissel Chelsea Wissel R. Loftus-Cheek voor K. Havertz Chelsea
70' Wissel Salzburg Wissel J. Adamu voor B. Sesko Salzburg
70' Wissel Salzburg Wissel D. Kameri voor L. Sucic Salzburg
75' Doelpunt Salzburg Doelpunt N. Okafor met assist van J. Adamu Salzburg 1-1
76' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor J. Adamu Salzburg
77' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor S. Pavlovic Salzburg
78' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor A. Ulmer Salzburg
79' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor R. James Chelsea
81' Wissel Chelsea Wissel C. Gallagher voor M. Kovacic Chelsea
81' Wissel Chelsea Wissel H. Ziyech voor C. Azpilicueta Chelsea
84' Wissel Chelsea Wissel C. Pulisic voor R. Sterling Chelsea
85' Wissel Salzburg Wissel S. Koita voor N. Okafor Salzburg
89' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor N. Capaldo Salzburg
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Salzburg
Opstellingen Chelsea - Salzburg
De opstellingen van Chelsea en Salzburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Salzburg zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Matthias Jaissle
Voorbeschouwing Chelsea - Salzburg

Chelsea en Salzburg spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kružliak en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Chelsea en Salzburg elkaar treffen in de Champions League.

Winst Chelsea 0
Winst Salzburg 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 4e positie staat, terwijl we Salzburg terugvinden op de 3e plaats.