Nabeschouwing Juventus - Benfica (1-2) || Champions League 2022/2023

Woensdag 14 september 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Juventus het woensdag 14 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Benfica (1-2)

Het Champions League duel tussen Juventus en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 1-2 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Juventus kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van A. Milik. Een benutte penalty van Joao Mario in de 43e minuut zorgde er even later voor dat Benfica weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 55e minuut zette D. Neres zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Benfica de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Felix Zwayer, waardoor Benfica een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Juventus - Benfica 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Juventus Doelpunt A. Milik met assist van L. Paredes Juventus 1-0
26' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Bah Benfica
42' Gele kaart Juventus Gele kaart voor F. Miretti Juventus
43' Penalty Benfica Penalty Joao Mario Benfica 1-1
45' Gele kaart Juventus Gele kaart voor M. Perin Juventus
45' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Joao Mario Benfica
55' Doelpunt Benfica Doelpunt D. Neres met assist van Rafa Silva Benfica 1-2
58' Wissel Juventus Wissel A. Di Maria voor F. Miretti Juventus
58' Wissel Juventus Wissel M. De Sciglio voor J. Cuadrado Juventus
59' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Danilo Juventus
70' Wissel Juventus Wissel N. Fagioli voor A. Milik Juventus
70' Wissel Juventus Wissel M. Kean voor F. Kostic Juventus
73' Gele kaart Juventus Gele kaart voor L. Paredes Juventus
81' Wissel Benfica Wissel F. Aursnes voor E. Fernandez Benfica
81' Wissel Benfica Wissel Chiquinho voor D. Neres Benfica
82' Wissel Benfica Wissel P. Musa voor G. Ramos Benfica
86' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Florentino Benfica
86' Wissel Benfica Wissel D. Goncalves voor Rafa Silva Benfica
86' Wissel Benfica Wissel J. Draxler voor Joao Mario Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Benfica
Opstellingen Juventus - Benfica
De opstellingen van Juventus en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Juventus - Benfica

Juventus en Benfica spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Zwayer en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Juventus en Benfica elkaar treffen in de Champions League.

Winst Juventus 0
Winst Benfica 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Juventus op een 3e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 1e plaats.