Nabeschouwing Napoli - Ajax (4-2) || Champions League 2022/2023

Woensdag 12 oktober 2022 - 18:45 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Napoli het woensdag 12 oktober 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Napoli.

Via de Napoli - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Ajax (4-2)

Het Champions League duel tussen Napoli en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 4-2 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Napoli kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van H. Lozano. Napoli vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Raspadori op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut wist Ajax de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. Klaassen.

K. Kvaratskhelia zette Napoli even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Felix Zwayer toegekende penalty wist te benutten. In de 83e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Ajax speler S. Bergwijn. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 90e minuut en kwam op naam te staan van Napoli speler V. Osimhen, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Felix Zwayer bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Ajax 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Napoli Doelpunt H. Lozano met assist van P. Zielinski Napoli 1-0
16' Doelpunt Napoli Doelpunt G. Raspadori met assist van K. Kvaratskhelia Napoli 2-0
27' Gele kaart Ajax Gele kaart voor K. Taylor Ajax
33' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Sanchez Ajax
49' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van C. Bassey Ajax 2-1
49' Wissel Napoli Wissel T. Ndombele voor A. Z. Anguissa Napoli
49' Wissel Napoli Wissel V. Osimhen voor G. Raspadori Napoli
52' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
61' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Timber Ajax
62' Penalty Napoli Penalty K. Kvaratskhelia Napoli 3-1
64' Wissel Ajax Wissel F. Grillitsch voor K. Taylor Ajax
64' Wissel Ajax Wissel B. Brobbey voor M. Kudus Ajax
64' Wissel Ajax Wissel Y. Baas voor J. Sanchez Ajax
66' Gele kaart Ajax Gele kaart voor C. Bassey Ajax
76' Gele kaart Ajax Gele kaart voor S. Bergwijn Ajax
77' Wissel Napoli Wissel M. Politano voor H. Lozano Napoli
77' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor K. Kvaratskhelia Napoli
83' Penalty Ajax Penalty S. Bergwijn Ajax 3-2
84' Wissel Ajax Wissel L. Ocampos voor S. Bergwijn Ajax
84' Wissel Ajax Wissel F. Conceicao voor S. Berghuis Ajax
87' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Juan Jesus Napoli
89' Wissel Napoli Wissel G. Gaetano voor P. Zielinski Napoli
90' Doelpunt Napoli Doelpunt V. Osimhen Napoli 4-2
91' Gele kaart Napoli Gele kaart voor V. Osimhen Napoli
92' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Politano Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Ajax
Opstellingen Napoli - Ajax
De opstellingen van Napoli en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Ajax

Napoli en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Zwayer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Ajax in de Champions League vond plaats op 4 oktober 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Ajax slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 1
Winst Ajax 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 1e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 3e plaats.