Nabeschouwing Porto - Club Brugge (0-4) || Champions League 2022/2023

Dinsdag 13 september 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Porto het dinsdag 13 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Club Brugge (0-4)

Het Champions League duel tussen Porto en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos geëindigd in een 0-4 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 15 minuten. F. Jutgla maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Club Brugge vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Club Brugge vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Sowah op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 52e minuut volgde een derde treffer van Club Brugge, waarmee A. Skov Olsen zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Club Brugge in de 89e minuut, nadat A. Nusa de 0-4 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-4 winst voor Club Brugge.

LIVE Porto - Club Brugge 0-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Porto Gele kaart voor Joao Mario Porto
15' Penalty Club Brugge Penalty F. Jutgla Club Brugge 0-1
19' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor R. Onyedika Club Brugge
27' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor D. Odoi Club Brugge
46' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor C. Nielsen Club Brugge
46' Wissel Porto Wissel T. Martinez voor Evanilson Porto
46' Wissel Porto Wissel D. Loader voor Joao Mario Porto
47' Doelpunt Club Brugge Doelpunt K. Sowah met assist van F. Jutgla Club Brugge 0-2
52' Doelpunt Club Brugge Doelpunt A. Skov Olsen met assist van B. Meijer Club Brugge 0-3
54' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor A. Sylla Club Brugge
61' Wissel Porto Wissel G. Borges voor Otavio Porto
61' Wissel Porto Wissel Gabriel Veron voor Galeno Porto
65' Wissel Club Brugge Wissel D. Boyata voor A. Sylla Club Brugge
71' Wissel Club Brugge Wissel R. Yaremchuk voor A. Skov Olsen Club Brugge
75' Wissel Club Brugge Wissel A. Nusa voor F. Jutgla Club Brugge
75' Wissel Club Brugge Wissel E. Sobol voor B. Meijer Club Brugge
76' Wissel Porto Wissel Wendell voor Zaidu Porto
77' Gele kaart Porto Gele kaart voor D. Carmo Porto
89' Doelpunt Club Brugge Doelpunt A. Nusa met assist van C. Nielsen Club Brugge 0-4
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Club Brugge
Opstellingen Porto - Club Brugge
De opstellingen van Porto en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Carl Hoefkens
Voorbeschouwing Porto - Club Brugge

Porto en Club Brugge spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Club Brugge in de Champions League vond plaats op 2 november 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Club Brugge slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 2
Winst Club Brugge 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 3e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 2e plaats.