Nabeschouwing PSG - Juventus (2-1) || Champions League 2022/2023

Dinsdag 6 september 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt PSG het dinsdag 6 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Juventus (2-1)

Het Champions League duel tussen PSG en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 2-1 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Paris Saint Germain kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van K. Mbappe. Paris Saint Germain vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Mbappe op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 53e minuut wist Juventus de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via W. McKennie. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Juventus kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Anthony Taylor, waardoor PSG een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE PSG - Juventus 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van Neymar Paris Saint Germain 1-0
22' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van A. Hakimi Paris Saint Germain 2-0
25' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Bremer Juventus
25' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor S. Ramos Paris Saint Germain
46' Gele kaart Juventus Gele kaart voor F. Miretti Juventus
46' Wissel Juventus Wissel W. McKennie voor F. Miretti Juventus
53' Doelpunt Juventus Doelpunt W. McKennie met assist van F. Kostic Juventus 2-1
65' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor M. Verratti Paris Saint Germain
68' Wissel Juventus Wissel M. Locatelli voor A. Milik Juventus
73' Gele kaart Juventus Gele kaart voor Danilo Juventus
74' Wissel Juventus Wissel M. De Sciglio voor J. Cuadrado Juventus
78' Wissel Paris Saint Germain Wissel N. Mukiele voor A. Hakimi Paris Saint Germain
78' Wissel Paris Saint Germain Wissel Danilo voor Vitinha Paris Saint Germain
84' Wissel Paris Saint Germain Wissel C. Soler voor L. Messi Paris Saint Germain
87' Wissel Paris Saint Germain Wissel R. Sanches voor M. Verratti Paris Saint Germain
87' Wissel Juventus Wissel M. Kean voor A. Rabiot Juventus
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Juventus
Opstellingen PSG - Juventus
De opstellingen van PSG en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Juventus zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing PSG - Juventus

PSG en Juventus spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat PSG en Juventus elkaar treffen in de Champions League.