Nabeschouwing Rangers - Liverpool (1-7) || Champions League 2022/2023

Woensdag 12 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Rangers het woensdag 12 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Ibrox Stadium in Glasgow.

Via de Rangers - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rangers - Liverpool (1-7)

Het Champions League duel tussen Rangers en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter Slavko Vinčić geëindigd in een 1-7 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-7 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door S. Arfield, waarmee Rangers met 1-0 de leiding nam. Liverpool kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Firmino, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 55e minuut zette R. Firmino zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Liverpool de leiding in de wedstrijd nam.

Na 66 minuten werd de voorsprong voor Liverpool vergroot nadat D. Nunez de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 76e minuut nadat M. Salah namens Liverpool de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Even later was het opnieuw M. Salah die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Liverpool op 1-5 in de 80e minuut. Het volgende doelpunt van Liverpool viel in de 81e minuut en betekende de 1-6. Het doelpunt kwam op naam van M. Salah. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Liverpool. Het was H. Elliott die in de 87e minuut de stand op 1-7 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Slavko Vinčić bij een 1-7 eindstand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Rangers - Liverpool 1-7

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rangers - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Rangers Doelpunt S. Arfield met assist van R. Jack Rangers 1-0
24' Doelpunt Liverpool Doelpunt R. Firmino met assist van K. Tsimikas Liverpool 1-1
45' Wissel Rangers Wissel L. King voor C. Goldson Rangers
55' Doelpunt Liverpool Doelpunt R. Firmino met assist van J. Gomez Liverpool 1-2
60' Wissel Rangers Wissel S. Davis voor R. Jack Rangers
66' Doelpunt Liverpool Doelpunt D. Nunez met assist van R. Firmino Liverpool 1-3
68' Wissel Liverpool Wissel Thiago voor J. Henderson Liverpool
68' Wissel Liverpool Wissel M. Salah voor D. Nunez Liverpool
68' Wissel Liverpool Wissel A. Robertson voor K. Tsimikas Liverpool
73' Wissel Liverpool Wissel Diogo Jota voor R. Firmino Liverpool
76' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van Diogo Jota Liverpool 1-4
76' Wissel Rangers Wissel R. Matondo voor F. Sakala Rangers
76' Wissel Rangers Wissel S. Wright voor R. Kent Rangers
76' Wissel Rangers Wissel A. Morelos voor A. Colak Rangers
79' Wissel Liverpool Wissel J. Milner voor I. Konate Liverpool
80' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van Diogo Jota Liverpool 1-5
81' Doelpunt Liverpool Doelpunt M. Salah met assist van Diogo Jota Liverpool 1-6
87' Doelpunt Liverpool Doelpunt H. Elliott Liverpool 1-7
90' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor J. Gomez Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Rangers - Liverpool
Opstellingen Rangers - Liverpool
De opstellingen van Rangers en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rangers gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Giovanni van Bronckhorst
Voorbeschouwing Rangers - Liverpool

Rangers en Liverpool spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Slavko Vinčić en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rangers en Liverpool in de Champions League vond plaats op 4 oktober 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Liverpool favoriet. 1 keer wist de ploeg van Rangers te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Rangers. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rangers 0
Winst Liverpool 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rangers op een 4e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 2e plaats.