Nabeschouwing Real Madrid - Shakhtar Donetsk (2-1) || Champions League 2022/2023

Woensdag 5 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Real Madrid het woensdag 5 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Shakhtar Donetsk. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid.

Via de Real Madrid - Shakhtar Donetsk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Madrid - Shakhtar Donetsk (2-1)

Het Champions League duel tussen Real Madrid en Shakhtar Donetsk is onder leiding van scheidsrechter Ivan Kružliak geëindigd in een 2-1 overwinning voor Real Madrid. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Rodrygo, waarmee Real Madrid met 1-0 de leiding nam. Real Madrid vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Vinicius Junior op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut wist Shakhtar Donetsk de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via O. Zubkov. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Shakhtar Donetsk kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ivan Kružliak, waardoor Real Madrid een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Real Madrid - Shakhtar Donetsk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Madrid - Shakhtar Donetsk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Rodrygo Real Madrid 1-0
28' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Vinicius Junior met assist van Rodrygo Real Madrid 2-0
39' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt O. Zubkov met assist van B. Mykhaylichenko Shakhtar Donetsk 2-1
55' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor V. Bondar Shakhtar Donetsk
67' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel I. Petryak voor M. Shved Shakhtar Donetsk
67' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel D. Sikan voor O. Zubkov Shakhtar Donetsk
75' Wissel Real Madrid Wissel E. Camavinga voor A. Tchouameni Real Madrid
80' Wissel Real Madrid Wissel M. Asensio voor Rodrygo Real Madrid
88' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel N. Djurasek voor G. Sudakov Shakhtar Donetsk
88' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel L. Traore voor T. Stepanenko Shakhtar Donetsk
92' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor M. Mudryk Shakhtar Donetsk
Video hoogtepunten en samenvatting Real Madrid - Shakhtar Donetsk
Opstellingen Real Madrid - Shakhtar Donetsk
De opstellingen van Real Madrid en Shakhtar Donetsk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Madrid gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Shakhtar Donetsk zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Igor Jovičević
Voorbeschouwing Real Madrid - Shakhtar Donetsk

Real Madrid en Shakhtar Donetsk spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kružliak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Madrid en Shakhtar Donetsk in de Champions League vond plaats op 3 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Madrid. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Real Madrid favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Shakhtar Donetsk slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Real Madrid 4
Winst Shakhtar Donetsk 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Madrid op een 1e positie staat, terwijl we Shakhtar Donetsk terugvinden op de 2e plaats.