Nabeschouwing Sevilla - Borussia Dortmund (1-4) || Champions League 2022/2023

Woensdag 5 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Sevilla het woensdag 5 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Borussia Dortmund (1-4)

Het Champions League duel tussen Sevilla en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 1-4 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door R. Guerreiro, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Bellingham op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee K. Adeyemi zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 51 minuten deed Y. En Nesyri iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Sevilla werd verkleind tot 1-3. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 75e minuut wist J. Brandt namens Borussia Dortmund de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Maurizio Mariani en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Sevilla - Borussia Dortmund 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor N. Gudelj Sevilla
6' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt R. Guerreiro met assist van J. Bellingham Borussia Dortmund 0-1
22' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Y. En Nesyri Sevilla
41' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Bellingham met assist van S. Ozcan Borussia Dortmund 0-2
43' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt K. Adeyemi met assist van Y. Moukoko Borussia Dortmund 0-3
46' Wissel Sevilla Wissel G. Montiel voor J. Navas Sevilla
46' Wissel Sevilla Wissel E. Lamela voor Suso Sevilla
51' Doelpunt Sevilla Doelpunt Y. En Nesyri met assist van A. Telles Sevilla 1-3
62' Wissel Sevilla Wissel Papu Gomez voor Isco Sevilla
62' Wissel Sevilla Wissel T. Delaney voor I. Rakitic Sevilla
64' Wissel Borussia Dortmund Wissel D. Malen voor K. Adeyemi Borussia Dortmund
68' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor E. Lamela Sevilla
69' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor S. Ozcan Borussia Dortmund
75' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Brandt met assist van Y. Moukoko Borussia Dortmund 1-4
77' Wissel Sevilla Wissel K. Dolberg voor J. Jordan Sevilla
80' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Modeste voor Y. Moukoko Borussia Dortmund
80' Wissel Borussia Dortmund Wissel T. Rothe voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
85' Wissel Borussia Dortmund Wissel T. Hazard voor J. Brandt Borussia Dortmund
85' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Papadopoulos voor S. Ozcan Borussia Dortmund
91' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor K. Salas Sevilla
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Borussia Dortmund
Opstellingen Sevilla - Borussia Dortmund
De opstellingen van Sevilla en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.