Nabeschouwing Sporting CP - Eintracht Frankfurt (1-2) || Champions League 2022/2023

Dinsdag 1 november 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Sporting CP het dinsdag 1 november 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Eintracht Frankfurt. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Eintracht Frankfurt live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Eintracht Frankfurt (1-2)

Het Champions League duel tussen Sporting CP en Eintracht Frankfurt is onder leiding van scheidsrechter Slavko Vinčić geëindigd in een 1-2 overwinning voor Eintracht Frankfurt. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door Arthur Gomes, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van D. Kamada in de 62e minuut zorgde er even later voor dat Eintracht Frankfurt weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 72e minuut zette R. Kolo Muani zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Eintracht Frankfurt de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Slavko Vinčić, waardoor Eintracht Frankfurt een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Sporting CP - Eintracht Frankfurt 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Eintracht Frankfurt teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Eintracht Frankfurt Gele kaart voor K. Jakic Eintracht Frankfurt
14' Gele kaart Eintracht Frankfurt Gele kaart voor D. Kamada Eintracht Frankfurt
32' Wissel Sporting CP Wissel M. Reis voor N. Santos Sporting CP
35' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Reis Sporting CP
39' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Arthur Gomes Sporting CP 1-0
47' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Paulinho Sporting CP
46' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel S. Rode voor J. Lindstrom Eintracht Frankfurt
58' Gele kaart Eintracht Frankfurt Gele kaart voor D. Sow Eintracht Frankfurt
62' Penalty Eintracht Frankfurt Penalty D. Kamada Eintracht Frankfurt 1-1
63' Wissel Sporting CP Wissel D. Essugo voor M. Ugarte Sporting CP
63' Wissel Sporting CP Wissel Trincao voor M. Edwards Sporting CP
69' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel A. Knauff voor J. Dina Ebimbe Eintracht Frankfurt
72' Doelpunt Eintracht Frankfurt Doelpunt R. Kolo Muani met assist van A. Knauff Eintracht Frankfurt 1-2
78' Wissel Sporting CP Wissel J. Cabral voor J. St. Juste Sporting CP
80' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel R. Borre voor R. Kolo Muani Eintracht Frankfurt
80' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel H. Smolcic voor K. Jakic Eintracht Frankfurt
90' Wissel Eintracht Frankfurt Wissel F. Alidou voor M. Gotze Eintracht Frankfurt
93' Gele kaart Eintracht Frankfurt Gele kaart voor L. Pellegrini Eintracht Frankfurt
93' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Goncalo Inacio Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Eintracht Frankfurt
Opstellingen Sporting CP - Eintracht Frankfurt
De opstellingen van Sporting CP en Eintracht Frankfurt zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Eintracht Frankfurt zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Oliver Glasner
Voorbeschouwing Sporting CP - Eintracht Frankfurt

Sporting CP en Eintracht Frankfurt spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Slavko Vinčić en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Eintracht Frankfurt in de Champions League vond plaats op 7 september 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Eintracht Frankfurt slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 1
Winst Eintracht Frankfurt 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 2e positie staat, terwijl we Eintracht Frankfurt terugvinden op de 3e plaats.