Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Sporting CP (1-1) || Champions League 2022/2023

Woensdag 26 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Champions League 2022/2023 neemt Tottenham Hotspur het woensdag 26 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Tottenham Hotspur Stadium in London.

Via de Tottenham Hotspur - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tottenham Hotspur - Sporting CP (1-1)

De Champions League 2022/2023 wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Sporting CP geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door M. Edwards, waarmee Sporting CP met 0-1 de leiding nam. Tottenham Hotspur kwam na 80 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van R. Bentancur, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 99e minuut moest Tottenham Hotspur verder met een man minder nadat A. Conte een rode kaart had gekregen. Het lukte Sporting CP in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Tottenham Hotspur - Sporting CP 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tottenham Hotspur - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Sporting CP Doelpunt M. Edwards met assist van Paulinho Sporting CP 0-1
41' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor S. Coates Sporting CP
61' Wissel Sporting CP Wissel F. Nazinho voor N. Santos Sporting CP
61' Wissel Sporting CP Wissel M. Fernandes voor H. Morita Sporting CP
67' Gele kaart Tottenham Hotspur Gele kaart voor C. Romero Tottenham Hotspur
71' Wissel Tottenham Hotspur Wissel B. Gil voor M. Doherty Tottenham Hotspur
71' Wissel Sporting CP Wissel I. Fatawu voor M. Edwards Sporting CP
71' Wissel Sporting CP Wissel Arthur Gomes voor Trincao Sporting CP
75' Wissel Sporting CP Wissel J. St. Juste voor Paulinho Sporting CP
80' Doelpunt Tottenham Hotspur Doelpunt R. Bentancur met assist van I. Perisic Tottenham Hotspur 1-1
82' Wissel Tottenham Hotspur Wissel C. Lenglet voor B. Davies Tottenham Hotspur
82' Wissel Tottenham Hotspur Wissel Emerson Royal voor Lucas Moura Tottenham Hotspur
83' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Ugarte Sporting CP
96' VAR: Afgekeurd doelpunt H. Kane Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel H. Kane Tottenham Hotspur
99' Rode kaart Tottenham Hotspur Rode kaart voor A. Conte Tottenham Hotspur
Video hoogtepunten en samenvatting Tottenham Hotspur - Sporting CP
Opstellingen Tottenham Hotspur - Sporting CP
De opstellingen van Tottenham Hotspur en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tottenham Hotspur gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur - Sporting CP

Tottenham Hotspur en Sporting CP spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Tottenham Hotspur en Sporting CP in de Champions League vond plaats op 13 september 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Sporting CP favoriet. 1 keer wist de ploeg van Tottenham Hotspur te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Tottenham Hotspur. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Tottenham Hotspur 0
Winst Sporting CP 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Tottenham Hotspur op een 1e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 3e plaats.