Nabeschouwing Antwerp - Barcelona (3-2) || Champions League 2023/2024

Woensdag 13 december 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Antwerp het woensdag 13 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Bosuilstadion in Deurne.

Via de Antwerp - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - Barcelona (3-2)

Het Champions League duel tussen Antwerp en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 3-2 overwinning voor Antwerp. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Antwerp kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Arthur Vermeeren. FC Barcelona kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ferran Torres, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette Vincent Janssen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Antwerp de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Marc Guiu in de 91e minuut de 2-2 maakte namens FC Barcelona. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Antwerp dat in de 92e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat George Ilenikhena de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Guida bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Antwerp.

LIVE Antwerp - Barcelona 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Antwerp Doelpunt Arthur Vermeeren Antwerp 1-0
23' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Owen Wijndal Antwerp
35' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Ferran Torres met assist van Lamine Yamal FC Barcelona 1-1
42' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Lamine Yamal FC Barcelona
53' Sergi Roberto  FC Barcelona
54' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Sergi Roberto  FC Barcelona
56' Doelpunt Antwerp Doelpunt Vincent Janssen met assist van Alhassan Yusuf Antwerp 2-1
60' Wissel FC Barcelona Wissel İlkay Gündoğan voor Oriol Romeu FC Barcelona
60' Wissel FC Barcelona Wissel João Cancelo voor Héctor Fort FC Barcelona
60' Wissel FC Barcelona Wissel Pedri voor Fermín López FC Barcelona
69' Wissel Antwerp Wissel Jelle Bataille voor Gyrano Kerk Antwerp
72' Wissel FC Barcelona Wissel Marc Guiu voor Robert Lewandowski FC Barcelona
76' Wissel FC Barcelona Wissel Marc Casadó voor Sergi Roberto  FC Barcelona
79' Wissel Antwerp Wissel George Ilenikhena voor Vincent Janssen Antwerp
80' Wissel Antwerp Wissel Kobe Corbanie voor Chidera Ejuke Antwerp
94' Wissel Antwerp Wissel Zeno Van Den Bosch voor Ritchie De Laet Antwerp
96' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Jelle Bataille Antwerp
90' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Ritchie De Laet Antwerp
91' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Marc Guiu met assist van İlkay Gündoğan FC Barcelona 2-2
92' Doelpunt Antwerp Doelpunt George Ilenikhena met assist van Jelle Bataille Antwerp 3-2
96' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Ferran Torres FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - Barcelona
Opstellingen Antwerp - Barcelona
De opstellingen van Antwerp en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Antwerp gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.