Nabeschouwing Antwerp - Porto (1-4) || Champions League 2023/2024

Woensdag 25 oktober 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Antwerp het woensdag 25 oktober 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Bosuilstadion in Deurne.

Via de Antwerp - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - Porto (1-4)

Het Champions League duel tussen Antwerp en Porto is onder leiding van scheidsrechter Benoît Bastien geëindigd in een 1-4 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Alhassan Yusuf, waarmee Antwerp met 1-0 de leiding nam. Porto kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Evanilson, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette Stephen Eustáquio zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Porto de leiding in de wedstrijd nam.

Na 69 minuten werd de voorsprong voor Porto vergroot nadat Evanilson de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 84e minuut wist Evanilson namens Porto de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Benoît Bastien en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Porto.

LIVE Antwerp - Porto 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Porto Gele kaart voor Stephen Eustáquio Porto
37' Doelpunt Antwerp Doelpunt Alhassan Yusuf Antwerp 1-0
44' Wissel Porto Wissel Evanilson voor Wendell Porto
47' Gele kaart Porto Gele kaart voor David Carmo Porto
46' Doelpunt Porto Doelpunt Evanilson met assist van Mehdi Taremi Porto 1-1
54' Doelpunt Porto Doelpunt Stephen Eustáquio met assist van João Mário Porto 1-2
60' Wissel Antwerp Wissel Owen Wijndal voor Ritchie De Laet Antwerp
61' Gele kaart Porto Gele kaart voor Pepê Porto
65' Wissel Porto Wissel Jorge Sánchez voor André Franco Porto
69' Doelpunt Porto Doelpunt Evanilson met assist van Pepê Porto 1-3
72' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Arbnor Muja Antwerp
77' Wissel Antwerp Wissel Chidera Ejuke voor Arbnor Muja Antwerp
77' Wissel Antwerp Wissel George Ilenikhena voor Vincent Janssen Antwerp
77' Wissel Antwerp Wissel Anthony Valencia voor Michel Ange Balikwisha Antwerp
82' Wissel Porto Wissel Marko Grujić voor Stephen Eustáquio Porto
83' Wissel Porto Wissel Francisco Conceição  voor Pepê Porto
83' Wissel Porto Wissel Nicolás González voor Alan Varela Porto
84' Doelpunt Porto Doelpunt Evanilson met assist van Mehdi Taremi Porto 1-4
90' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Toby Alderweireld Antwerp
90' Wissel Antwerp Wissel Gyrano Kerk voor Anthony Valencia Antwerp
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - Porto
Opstellingen Antwerp - Porto
De opstellingen van Antwerp en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Antwerp gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Porto zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Mark van Bommel
Voorbeschouwing Antwerp - Porto

Antwerp en Porto spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benoît Bastien en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Antwerp en Porto elkaar treffen in de Champions League.

Winst Antwerp 0
Winst Porto 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Antwerp op een 4e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 2e plaats.