Nabeschouwing Arsenal - Bayern München (2-2) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 9 april 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Arsenal het dinsdag 9 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Bayern München (2-2)

De Champions League 2023/2024 wedstrijd tussen Arsenal en Bayern München geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Bukayo Saka , waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. FC Bayern München kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Serge Gnabry, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam FC Bayern München vervolgens op 1-2. Het was Harry Kane  die vanaf 11 meter wist te scoren in de 32e minuut.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Leandro Trossard de 2-2 maakte voor Arsenal. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Arsenal - Bayern München 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Alphonso Davies FC Bayern München
12' Doelpunt Arsenal Doelpunt Bukayo Saka  met assist van Ben White Arsenal 1-0
18' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Serge Gnabry met assist van Leon Goretzka FC Bayern München 1-1
32' Penalty FC Bayern München Penalty Harry Kane  FC Bayern München 1-2
46' Wissel Arsenal Wissel Oleksandr Zinchenko  voor Jakub Kiwior Arsenal
55' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Harry Kane  FC Bayern München
66' Wissel FC Bayern München Wissel Kingsley Coman voor Leroy Sané FC Bayern München
66' Wissel Arsenal Wissel Gabriel Jesus voor Gabriel Martinelli Arsenal
67' Wissel Arsenal Wissel Leandro Trossard voor Jorginho Arsenal
70' Wissel FC Bayern München Wissel Raphaël Guerreiro  voor Serge Gnabry FC Bayern München
76' Doelpunt Arsenal Doelpunt Leandro Trossard met assist van Gabriel Jesus Arsenal 2-2
86' Wissel Arsenal Wissel Thomas Partey voor Kai Havertz Arsenal
89' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Thomas Partey Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Bayern München
Opstellingen Arsenal - Bayern München
De opstellingen van Arsenal en Bayern München zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bayern München zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.