Nabeschouwing Arsenal - Lens (6-0) || Champions League 2023/2024

Woensdag 29 november 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Arsenal het woensdag 29 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Lens. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Lens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Lens (6-0)

Het Champions League duel tussen Arsenal en Lens is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 6-0 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Kai Havertz, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. Arsenal vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Gabriel Jesus op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 23e minuut volgde een derde treffer van Arsenal, waarmee Bukayo Saka zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Arsenal geen gas terug, waardoor in de 27e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Gabriel Martinelli. De 5-0 voor Arsenal volgde even later in de 46e minuut nadat Martin Ødegaard  namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 86e minuut werd de stand op 6-0 gezet na een benutte penalty van Arsenal speler Jorginho.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias bij een 6-0 eindstand in het voordeel van Arsenal, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Arsenal - Lens 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Lens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Arsenal Doelpunt Kai Havertz met assist van Gabriel Jesus Arsenal 1-0
21' Doelpunt Arsenal Doelpunt Gabriel Jesus met assist van Bukayo Saka Arsenal 2-0
23' Doelpunt Arsenal Doelpunt Bukayo Saka met assist van Gabriel Martinelli Arsenal 3-0
27' Doelpunt Arsenal Doelpunt Gabriel Martinelli met assist van Takehiro Tomiyasu Arsenal 4-0
41' Gele kaart Lens Gele kaart voor Nampalys Mendy Lens
46' Doelpunt Arsenal Doelpunt Martin Ødegaard  met assist van Takehiro Tomiyasu Arsenal 5-0
46' Wissel Lens Wissel Neil El Aynaoui voor Salis Abdul Samed Lens
46' Wissel Arsenal Wissel Jakub Kiwior voor Oleksandr Zinchenko Arsenal
46' Wissel Lens Wissel Deiver Machado voor Facundo Medina Lens
46' Wissel Lens Wissel Adrien Thomasson voor Florian Sotoca Lens
46' Wissel Arsenal Wissel Ben White voor Takehiro Tomiyasu Arsenal
62' Wissel Lens Wissel Abdukodir Khusanov voor Jonathan Gradit Lens
63' Gele kaart Lens Gele kaart voor Abdukodir Khusanov Lens
64' Gele kaart Lens Gele kaart voor Massadio Haidara Lens
66' Wissel Arsenal Wissel Reiss Nelson voor Bukayo Saka Arsenal
75' Wissel Arsenal Wissel Jorginho voor Declan Rice Arsenal
76' Wissel Lens Wissel David da Costa voor Nampalys Mendy Lens
82' Wissel Arsenal Wissel Eddie Nketiah voor Gabriel Jesus Arsenal
84' Gabriel Martinelli Arsenal
86' Penalty Arsenal Penalty Jorginho Arsenal 6-0
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Lens
Opstellingen Arsenal - Lens
De opstellingen van Arsenal en Lens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lens zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Arsenal - Lens

Arsenal en Lens spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Lens in de Champions League vond plaats op 3 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lens. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Lens favoriet. 1 keer wist de ploeg van Arsenal te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Arsenal. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Arsenal 0
Winst Lens 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arsenal op een 1e positie staat, terwijl we Lens terugvinden op de 3e plaats.