Nabeschouwing Atlético Madrid - Inter Milan (2-1) (3-2 na strafschoppen) || Champions League 2023/2024

Woensdag 13 maart 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Atlético Madrid het woensdag 13 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Inter Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Civitas Metropolitano in Madrid.

Via de Atlético Madrid - Inter Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atlético Madrid - Inter Milan (2-1) (3-2 na strafschoppen)

Het Champions League duel tussen Atlético Madrid en Inter Milan is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een overwinning voor Atlético Madrid. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Atlético Madrid het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-2 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door Federico Dimarco, waarmee Inter met 0-1 de leiding nam. Atlético Madrid kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Antoine Griezmann, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 87e minuut zette Memphis Depay zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Atlético Madrid de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-2 score in het voordeel van Atlético Madrid, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Atlético Madrid - Inter Milan 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atlético Madrid - Inter Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Doelpunt Inter Doelpunt Federico Dimarco met assist van Nicolò Barella Inter 0-1
35' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Antoine Griezmann Atlético Madrid 1-1
41' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Mario Hermoso Atlético Madrid
71' Wissel Atlético Madrid Wissel Ángel Correa voor Rodrigo de Paul Atlético Madrid
71' Wissel Atlético Madrid Wissel Rodrigo Riquelme voor Samuel Lino Atlético Madrid
73' Wissel Inter Wissel Francesco Acerbi voor Alessandro Bastoni Inter
73' Wissel Inter Wissel Matteo Darmian voor Denzel Dumfries Inter
79' Wissel Atlético Madrid Wissel Memphis Depay voor Álvaro Morata  Atlético Madrid
79' Wissel Atlético Madrid Wissel Pablo Barrios voor Nahuel Molina Atlético Madrid
84' Wissel Inter Wissel Yann Bisseck voor Federico Dimarco Inter
84' Wissel Inter Wissel Davide Frattesi voor Nicolò Barella Inter
87' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Memphis Depay met assist van Koke Atlético Madrid 2-1
90' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Koke Atlético Madrid
98' Wissel Atlético Madrid Wissel César Azpilicueta voor Marcos Llorente Atlético Madrid
102' Wissel Inter Wissel Alexis Sánchez voor Marcus Thuram Inter
104' Gele kaart Inter Gele kaart voor Hakan Çalhanoğlu  Inter
107' Gele kaart Inter Gele kaart voor Francesco Acerbi Inter
105' Wissel Atlético Madrid Wissel Saúl Ñíguez voor Antoine Griezmann Atlético Madrid
111' Wissel Inter Wissel Davy Klaassen voor Henrikh Mkhitaryan Inter
118' Gele kaart Inter Gele kaart voor Yann Bisseck Inter
1' Penalty gescoord in shootout Inter Penalty gescoord in shootout Hakan Çalhanoğlu  Inter 0-1
2' Penalty gescoord in shootout Atlético Madrid Penalty gescoord in shootout Memphis Depay Atlético Madrid 1-1
3' Penalty gemist in shootout Inter Penalty gemist in shootout Alexis Sánchez Inter 1-1
4' Penalty gemist in shootout Atlético Madrid Penalty gemist in shootout Saúl Ñíguez Atlético Madrid 1-1
5' Penalty gemist in shootout Inter Penalty gemist in shootout Davy Klaassen Inter 1-1
6' Penalty gescoord in shootout Atlético Madrid Penalty gescoord in shootout Rodrigo Riquelme Atlético Madrid 2-1
7' Penalty gescoord in shootout Inter Penalty gescoord in shootout Francesco Acerbi Inter 2-2
8' Penalty gescoord in shootout Atlético Madrid Penalty gescoord in shootout Ángel Correa Atlético Madrid 3-2
9' Penalty gemist in shootout Inter Penalty gemist in shootout Lautaro Martínez Inter 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Atlético Madrid - Inter Milan
Opstellingen Atlético Madrid - Inter Milan
De opstellingen van Atlético Madrid en Inter Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atlético Madrid gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Inter Milan zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Atlético Madrid - Inter Milan

Atlético Madrid en Inter Milan spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atlético Madrid en Inter Milan in de Champions League vond plaats op 20 februari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Inter Milan. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Inter Milan favoriet. 1 keer wist de ploeg van Atlético Madrid te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Atlético Madrid. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.