Nabeschouwing Barcelona - Shakhtar Donetsk (2-1) || Champions League 2023/2024

Woensdag 25 oktober 2023 - 18:45 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Barcelona het woensdag 25 oktober 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Shakhtar Donetsk. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Olímpic Lluís Companys in Barcelona.

Via de Barcelona - Shakhtar Donetsk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Shakhtar Donetsk (2-1)

Het Champions League duel tussen Barcelona en Shakhtar Donetsk is onder leiding van scheidsrechter Ivan Kružliak geëindigd in een 2-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Ferran Torres, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. FC Barcelona vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Fermín López op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut wist Shakhtar Donetsk de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Georgiy Sudakov. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Shakhtar Donetsk kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ivan Kružliak, waardoor Barcelona een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Barcelona - Shakhtar Donetsk
2
1
LIVE Barcelona - Shakhtar Donetsk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Shakhtar Donetsk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Ferran Torres met assist van Fermín López FC Barcelona 1-0
29' Ferran Torres FC Barcelona
36' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Fermín López met assist van Ferran Torres FC Barcelona 2-0
43' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Ferran Torres FC Barcelona
50' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Dmytro Kryskiv Shakhtar Donetsk
62' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Georgiy Sudakov met assist van Irakli Azarovi Shakhtar Donetsk 2-1
63' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Newerton voor Dmytro Kryskiv Shakhtar Donetsk
70' Wissel FC Barcelona Wissel Kevin Kelsy voor Danylo Sikan FC Barcelona
71' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Alejandro Balde voor Marcos Alonso Shakhtar Donetsk
72' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Yukhym Konoplya Shakhtar Donetsk
75' Wissel FC Barcelona Wissel Marc Guiu voor João Félix FC Barcelona
75' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Alejandro Balde FC Barcelona
82' Wissel FC Barcelona Wissel Marc Casadó voor Fermín López FC Barcelona
82' Wissel FC Barcelona Wissel Andreas Christensen voor Iñigo Martínez  FC Barcelona
87' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Valeriy Bondar Shakhtar Donetsk
92' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Eguinaldo voor Taras Stepanenko  Shakhtar Donetsk
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Shakhtar Donetsk
Opstellingen Barcelona - Shakhtar Donetsk
De opstellingen van Barcelona en Shakhtar Donetsk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Shakhtar Donetsk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Marino Pusic
Voorbeschouwing Barcelona - Shakhtar Donetsk

Barcelona en Shakhtar Donetsk spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kružliak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Shakhtar Donetsk in de Champions League vond plaats op 12 april 2011 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Shakhtar Donetsk slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 3
Winst Shakhtar Donetsk 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 1e positie staat, terwijl we Shakhtar Donetsk terugvinden op de 3e plaats.