Nabeschouwing Benfica - Real Sociedad (0-1) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 24 oktober 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Benfica het dinsdag 24 oktober 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Real Sociedad. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Real Sociedad live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Real Sociedad (0-1)

Het Champions League duel tussen Benfica en Real Sociedad is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 0-1 overwinning voor Real Sociedad. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 63e minuut door Brais Méndez, waarmee Real Sociedad met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Real Sociedad uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Benfica - Real Sociedad 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Real Sociedad teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Benfica Wissel Arthur Cabral voor Petar Musa Benfica
46' Wissel Benfica Wissel Orkun Kökcü voor João Mário Benfica
59' Wissel Benfica Wissel Juan Bernat voor David Jurásek Benfica
63' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Brais Méndez met assist van Ander Barrenetxea Real Sociedad 0-1
69' Wissel Benfica Wissel Tiago Gouveia voor David Neres Benfica
70' Wissel Real Sociedad Wissel Aritz Elustondo voor Hamari Traore Real Sociedad
71' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Aritz Elustondo Real Sociedad
75' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Mikel Merino Real Sociedad
76' Wissel Real Sociedad Wissel Arsen Zakharyan voor Ander Barrenetxea Real Sociedad
76' Wissel Real Sociedad Wissel Carlos Fernández voor Takefusa Kubo Real Sociedad
77' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Juan Bernat Benfica
81' Wissel Benfica Wissel Chiquinho voor Alexander Bah Benfica
92' Wissel Real Sociedad Wissel Mohamed-Ali Cho voor Mikel Oyarzabal Real Sociedad
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Real Sociedad
Opstellingen Benfica - Real Sociedad

Voorbeschouwing Benfica - Real Sociedad

Benfica en Real Sociedad spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Benfica en Real Sociedad elkaar treffen in de Champions League.

Winst Benfica 0
Winst Real Sociedad 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 4e positie staat, terwijl we Real Sociedad terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.