Nabeschouwing Borussia Dortmund - PSG (1-0) || Champions League 2023/2024

Woensdag 1 mei 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Borussia Dortmund het woensdag 1 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - PSG (1-0)

Het Champions League duel tussen Borussia Dortmund en PSG is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 1-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door Niclas Füllkrug, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - PSG 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Ian Maatsen Borussia Dortmund
36' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Niclas Füllkrug met assist van Nico Schlotterbeck Borussia Dortmund 1-0
42' Wissel Paris Saint Germain Wissel Lucas Beraldo voor Lucas Hernández Paris Saint Germain
53' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Fabián Ruiz Paris Saint Germain
65' Wissel Paris Saint Germain Wissel Randal Kolo Muani voor Bradley Barcola Paris Saint Germain
73' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Nico Schlotterbeck Borussia Dortmund
83' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marco Reus voor Karim Adeyemi Borussia Dortmund
87' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marius Wolf voor Julian Ryerson  Borussia Dortmund
87' Wissel Borussia Dortmund Wissel Felix Nmecha voor Julian Brandt Borussia Dortmund
91' Wissel Borussia Dortmund Wissel Youssoufa Moukoko voor Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - PSG
Opstellingen Borussia Dortmund - PSG
De opstellingen van Borussia Dortmund en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSG zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.