Nabeschouwing Borussia Dortmund - PSG (1-1) || Champions League 2023/2024

Woensdag 13 december 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Borussia Dortmund het woensdag 13 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSG. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - PSG live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - PSG (1-1)

De Champions League 2023/2024 wedstrijd tussen Borussia Dortmund en PSG geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 51e minuut door Karim Adeyemi, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Paris Saint Germain kwam na 56 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Warren Zaïre-Emery, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Borussia Dortmund - PSG 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - PSG teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor Marquinhos Paris Saint Germain
51' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Karim Adeyemi met assist van Niclas Füllkrug Borussia Dortmund 1-0
56' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt Warren Zaïre-Emery Paris Saint Germain 1-1
57' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Mats Hummels Borussia Dortmund
60' Wissel Borussia Dortmund Wissel Donyell Malen voor Jamie Bynoe-Gittens Borussia Dortmund
68' Wissel Paris Saint Germain Wissel Manuel Ugarte voor Kang-in Lee Paris Saint Germain
69' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marcel Sabitzer voor Salih Özcan Borussia Dortmund
69' Wissel Borussia Dortmund Wissel Nico Schlotterbeck voor Marius Wolf Borussia Dortmund
76' VAR: Afgekeurd doelpunt Kylian Mbappé  Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Kylian Mbappé  Paris Saint Germain
81' Wissel Borussia Dortmund Wissel Giovanni Reyna voor Karim Adeyemi Borussia Dortmund
81' Wissel Borussia Dortmund Wissel Sébastien Haller voor Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
82' Wissel Paris Saint Germain Wissel Marco Asensio voor Bradley Barcola Paris Saint Germain
96' Wissel Paris Saint Germain Wissel Carlos Soler voor Randal Kolo Muani Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - PSG
Opstellingen Borussia Dortmund - PSG
De opstellingen van Borussia Dortmund en PSG zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSG zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.