Nabeschouwing Celtic - Atlético Madrid (2-2) || Champions League 2023/2024

Woensdag 25 oktober 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Celtic het woensdag 25 oktober 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Atlético Madrid. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Atlético Madrid live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Atlético Madrid (2-2)

De Champions League 2023/2024 wedstrijd tussen Celtic en Atlético Madrid geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Celtic kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Kyogo Furuhashi. Atlético Madrid kwam in de 25e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Antoine Griezmann, die daarmee de stand op 1-1 zette. Een penalty in de 25e minuut was de ideale kans voor Atlético Madrid om te scoren. Antoine Griezmann was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de 28e minuut was het Celtic dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Luis Palma. Na 53 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Álvaro Morata de 2-2 maakte namens Atlético Madrid. Na 82 minuten kon Rodrigo de Paul van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Atlético Madrid het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken Celtic - Atlético Madrid
2
2
LIVE Celtic - Atlético Madrid 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Atlético Madrid teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Celtic Doelpunt Kyogo Furuhashi met assist van Matt ORiley Celtic 1-0
7' Wissel Celtic Wissel Paulo Bernardo voor Reo Hatate Celtic
25' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Antoine Griezmann Atlético Madrid 1-1
25' Penalty gemist Atlético Madrid Penalty gemist Antoine Griezmann Antoine Griezmann Atlético Madrid
28' Doelpunt Celtic Doelpunt Luis Palma met assist van Daizen Maeda Celtic 2-1
30' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Cameron Carter-Vickers Celtic
34' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Rodrigo de Paul Atlético Madrid
38' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Javi Galán Atlético Madrid
49' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Nahuel Molina Atlético Madrid
46' Wissel Atlético Madrid Wissel Rodrigo Riquelme voor Saúl Ñíguez Atlético Madrid
46' Wissel Atlético Madrid Wissel Marcos Llorente voor Javi Galán Atlético Madrid
51' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Luis Palma Celtic
53' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Álvaro Morata met assist van Marcos Llorente Atlético Madrid 2-2
59' Gele kaart Celtic Gele kaart voor Greg Taylor Celtic
62' Wissel Celtic Wissel Nathaniel Phillips voor Luis Palma Celtic
73' Wissel Atlético Madrid Wissel Ángel Correa voor Álvaro Morata Atlético Madrid
80' Wissel Celtic Wissel James Forrest voor Kyogo Furuhashi Celtic
82' Tweede gele kaart Atlético Madrid Tweede gele kaart voor Rodrigo de Paul Atlético Madrid
82' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Stefan Savić Atlético Madrid
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Atlético Madrid
Opstellingen Celtic - Atlético Madrid
De opstellingen van Celtic en Atlético Madrid zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Atlético Madrid zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Celtic - Atlético Madrid

Celtic en Atlético Madrid spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Zwayer en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Celtic en Atlético Madrid elkaar treffen in de Champions League.

Winst Celtic 0
Winst Atlético Madrid 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celtic op een 4e positie staat, terwijl we Atlético Madrid terugvinden op de 2e plaats.