Nabeschouwing Galatasaray - Manchester United (3-3) || Champions League 2023/2024

Woensdag 29 november 2023 - 18:45 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Galatasaray het woensdag 29 november 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in Rams Global Stadium in Istanbul.

Via de Galatasaray - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Galatasaray - Manchester United (3-3)

De Champions League 2023/2024 wedstrijd tussen Galatasaray en Manchester United geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Alejandro Garnacho, waarmee Manchester United met 0-1 de leiding nam. Manchester United vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Bruno Fernandes op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 29e minuut wist Galatasaray de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Hakim Ziyech.

Na 55 minuten werd de voorsprong voor Manchester United vergroot nadat Scott McTominay de 1-3 wist te scoren. In de 62e minuut kwam Galatasaray weer dichterbij, nadat Hakim Ziyech de stand terug wist te brengen naar 2-3. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Galatasaray. In de 71e minuut was het Kerem Aktürkoğlu die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José María Sánchez Martínez en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Galatasaray - Manchester United 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Galatasaray - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Manchester United Doelpunt Alejandro Garnacho met assist van Bruno Fernandes Manchester United 0-1
18' Doelpunt Manchester United Doelpunt Bruno Fernandes met assist van Luke Shaw Manchester United 0-2
27' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Bruno Fernandes Manchester United
29' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Hakim Ziyech met assist van Aaron Wan-Bissaka Galatasaray 1-2
42' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Sacha Boey Galatasaray
47' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Sofyan Amrabat Manchester United
54' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Kaan Ayhan Galatasaray
55' Doelpunt Manchester United Doelpunt Scott McTominay met assist van Aaron Wan-Bissaka Manchester United 1-3
58' Wissel Manchester United Wissel Kobbie Mainoo voor Sofyan Amrabat Manchester United
58' Wissel Manchester United Wissel Anthony Martial voor Rasmus Højlund Manchester United
59' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Luke Shaw Manchester United
60' Wissel Galatasaray Wissel Kerem Aktürkoğlu voor Dries Mertens Galatasaray
60' Wissel Galatasaray Wissel Sérgio Oliveira voor Tanguy Ndombélé Galatasaray
62' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Hakim Ziyech Galatasaray 2-3
64' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Aaron Wan-Bissaka Manchester United
71' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Kerem Aktürkoğlu met assist van Hakim Ziyech Galatasaray 3-3
78' Wissel Manchester United Wissel Diogo Dalot voor Aaron Wan-Bissaka Manchester United
78' Wissel Manchester United Wissel Facundo Pellistri voor Alejandro Garnacho Manchester United
83' Wissel Galatasaray Wissel Barış Alper Yılmaz voor Hakim Ziyech Galatasaray
83' Wissel Galatasaray Wissel Victor Nelsson voor Angeliño Galatasaray
88' Wissel Galatasaray Wissel Kerem Demirbay voor Wilfried Zaha Galatasaray
Video hoogtepunten en samenvatting Galatasaray - Manchester United
Opstellingen Galatasaray - Manchester United
De opstellingen van Galatasaray en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Galatasaray gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Galatasaray - Manchester United

Galatasaray en Manchester United spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Galatasaray en Manchester United in de Champions League vond plaats op 3 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Galatasaray. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Galatasaray favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Manchester United slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Galatasaray 2
Winst Manchester United 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Galatasaray op een 3e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 4e plaats.