Nabeschouwing Kopenhagen - Manchester United (4-3) || Champions League 2023/2024

Woensdag 8 november 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Kopenhagen het woensdag 8 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in Parken in København.

Via de Kopenhagen - Manchester United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kopenhagen - Manchester United (4-3)

Het Champions League duel tussen Kopenhagen en Manchester United is onder leiding van scheidsrechter Donatas Rumšas geëindigd in een 4-3 overwinning voor Kopenhagen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Manchester United kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Rasmus Højlund. Manchester United vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Rasmus Højlund op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut moest Manchester United verder met een man minder nadat Marcus Rashford een rode kaart had gekregen.

In de 45e minuut was het FC Copenhagen dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Mohamed Elyounoussi. In de 54e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van FC Copenhagen speler Diogo Gonçalves. In de 69e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Manchester United speler Bruno Fernandes. In de 83e minuut viel even later opnieuw een doelpunt. Het was Lukas Lerager die de score op 3-3 zette en daarmee FC Copenhagen weer op gelijke hoogte bracht. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Roony Bardghji van FC Copenhagen die daarmee in de 87e minuut de eindstand bepaalde: 4-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Donatas Rumšas bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Kopenhagen.

LIVE Kopenhagen - Manchester United 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kopenhagen - Manchester United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Manchester United Doelpunt Rasmus Højlund met assist van Scott McTominay Manchester United 0-1
15' Wissel Manchester United Wissel Raphaël Varane voor Jonny Evans Manchester United
28' Doelpunt Manchester United Doelpunt Rasmus Højlund met assist van Alejandro Garnacho Manchester United 0-2
42' Rode kaart Manchester United Rode kaart voor Marcus Rashford Manchester United
42' Marcus Rashford Manchester United
45' Doelpunt FC Copenhagen Doelpunt Mohamed Elyounoussi met assist van Diogo Gonçalves FC Copenhagen 1-2
54' Penalty FC Copenhagen Penalty Diogo Gonçalves FC Copenhagen 2-2
56' Gele kaart FC Copenhagen Gele kaart voor Denis Vavro FC Copenhagen
46' Wissel Manchester United Wissel Sofyan Amrabat voor Christian Eriksen Manchester United
63' Wissel FC Copenhagen Wissel Roony Bardghji voor Mohamed Elyounoussi FC Copenhagen
67' Harry Maguire Manchester United
69' Penalty Manchester United Penalty Bruno Fernandes Manchester United 2-3
70' Wissel FC Copenhagen Wissel Christian Sørensen voor Peter Ankersen FC Copenhagen
70' Wissel FC Copenhagen Wissel Orri Steinn Óskarsson voor Diogo Gonçalves FC Copenhagen
78' Wissel FC Copenhagen Wissel Jordan Larsson voor Elias Achouri FC Copenhagen
78' Wissel FC Copenhagen Wissel Nicolai Boilesen voor Denis Vavro FC Copenhagen
83' Doelpunt FC Copenhagen Doelpunt Lukas Lerager met assist van Rasmus Falk Jensen FC Copenhagen 3-3
84' Wissel Manchester United Wissel Mason Mount voor Rasmus Højlund Manchester United
87' Doelpunt FC Copenhagen Doelpunt Roony Bardghji FC Copenhagen 4-3
93' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Harry Maguire Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Kopenhagen - Manchester United
Opstellingen Kopenhagen - Manchester United
De opstellingen van Kopenhagen en Manchester United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kopenhagen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Manchester United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Kopenhagen - Manchester United

Kopenhagen en Manchester United spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Donatas Rumšas en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kopenhagen en Manchester United in de Champions League vond plaats op 24 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Manchester United favoriet. 2 keer wist de ploeg van Kopenhagen te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Kopenhagen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kopenhagen 1
Winst Manchester United 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kopenhagen op een 4e positie staat, terwijl we Manchester United terugvinden op de 3e plaats.