Nabeschouwing Milan - Borussia Dortmund (1-3) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 28 november 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Milan het dinsdag 28 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Borussia Dortmund (1-3)

Het Champions League duel tussen Milan en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Istvan Kovacs geëindigd in een 1-3 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 6e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Olivier Giroud  van Milan via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Een penalty zorgde er later in de 10e minuut voor dat Borussia Dortmund via Marco Reus op 0-1 kwam te staan. Na de openingsgoal kwam Milan in de 37e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Samuel Chukwueze.

In de 59e minuut was het Borussia Dortmund dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Jamie Bynoe-Gittens. Na 69 minuten werd de voorsprong voor Borussia Dortmund vergroot nadat Karim Adeyemi de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Borussia Dortmund.

LIVE Milan - Borussia Dortmund 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Penalty gemist Milan Penalty gemist Olivier Giroud  Olivier Giroud  Milan
10' Penalty Borussia Dortmund Penalty Marco Reus Borussia Dortmund 0-1
37' Doelpunt Milan Doelpunt Samuel Chukwueze met assist van Davide Calabria  Milan 1-1
53' Wissel Milan Wissel Rade Krunic voor Malick Thiaw Milan
55' Wissel Borussia Dortmund Wissel Salih Özcan voor Nico Schlotterbeck Borussia Dortmund
55' Wissel Borussia Dortmund Wissel Karim Adeyemi voor Donyell Malen Borussia Dortmund
59' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Jamie Bynoe-Gittens met assist van Marcel Sabitzer Borussia Dortmund 1-2
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marius Wolf voor Jamie Bynoe-Gittens Borussia Dortmund
67' Gele kaart Milan Gele kaart voor Fikayo Tomori Milan
69' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Karim Adeyemi met assist van Marco Reus Borussia Dortmund 1-3
77' Wissel Milan Wissel Luka Jović voor Yacine Adli Milan
77' Wissel Milan Wissel Chaka Traorè voor Samuel Chukwueze Milan
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel Julian Brandt voor Marco Reus Borussia Dortmund
96' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Emre Can Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Borussia Dortmund
Opstellingen Milan - Borussia Dortmund
De opstellingen van Milan en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.