Nabeschouwing Napoli - Sporting Braga (2-0) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 12 december 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Napoli het dinsdag 12 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sporting Braga. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Sporting Braga live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Sporting Braga (2-0)

Het Champions League duel tussen Napoli en Sporting Braga is onder leiding van scheidsrechter Slavko Vinčić geëindigd in een 2-0 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Serdar Saatçı zette Napoli op een 1-0 voorsprong in de 9e minuut van de wedstrijd. Napoli vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Victor Osimhen  op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Sporting Braga 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Sporting Braga teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Eigen doelpunt Napoli Eigen doelpunt Serdar Saatçı Matteo Politano Napoli 1-0
19' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Simon Banza Sporting Braga
33' Doelpunt Napoli Doelpunt Victor Osimhen  met assist van Natan Napoli 2-0
46' Wissel Sporting Braga Wissel Abel Ruiz voor Pizzi Sporting Braga
60' Wissel Napoli Wissel Eljif Elmas voor Matteo Politano Napoli
61' Wissel Napoli Wissel Jens Cajuste voor Piotr Zielinski Napoli
68' Wissel Sporting Braga Wissel Al-Musrati voor Rodrigo Zalazar Sporting Braga
69' Wissel Napoli Wissel Gianluca Gaetano voor Stanislav Lobotka Napoli
69' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Victor Osimhen  Napoli
73' Wissel Napoli Wissel Leo Østigård voor Juan Jesus  Napoli
81' Wissel Sporting Braga Wissel André Horta voor João Moutinho Sporting Braga
81' Wissel Sporting Braga Wissel Joe Mendes voor Víctor Gómez  Sporting Braga
83' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Joe Mendes Sporting Braga
88' Wissel Sporting Braga Wissel Rony Lopes voor Ricardo Horta Sporting Braga
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Sporting Braga
Opstellingen Napoli - Sporting Braga
De opstellingen van Napoli en Sporting Braga zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sporting Braga zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Sporting Braga

Napoli en Sporting Braga spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Slavko Vinčić en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Sporting Braga in de Champions League vond plaats op 20 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Sporting Braga slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 1
Winst Sporting Braga 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 2e positie staat, terwijl we Sporting Braga terugvinden op de 3e plaats.