Nabeschouwing PSV - Borussia Dortmund (1-1) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 20 februari 2024 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt PSV het dinsdag 20 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Borussia Dortmund (1-1)

De Champions League 2023/2024 wedstrijd tussen PSV en Borussia Dortmund geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Donyell Malen, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Luuk de Jong in de 56e minuut zorgde er even later voor dat PSV weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE PSV - Borussia Dortmund 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart PSV Gele kaart voor Hirving Lozano PSV
24' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Donyell Malen met assist van Marcel Sabitzer Borussia Dortmund 0-1
42' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Ian Maatsen Borussia Dortmund
46' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Nico Schlotterbeck Borussia Dortmund
56' Penalty PSV Penalty Luuk de Jong PSV 1-1
62' Wissel Borussia Dortmund Wissel Julian Brandt voor Marco Reus Borussia Dortmund
68' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marius Wolf voor Jadon Sancho Borussia Dortmund
75' Wissel PSV Wissel Ricardo Pepi voor Hirving Lozano PSV
82' Wissel Borussia Dortmund Wissel Youssoufa Moukoko voor Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
82' Wissel Borussia Dortmund Wissel Salih Özcan voor Donyell Malen Borussia Dortmund
83' Wissel PSV Wissel Mauro Júnior  voor Ismael Saibari PSV
90' Wissel PSV Wissel Armando Obispo  voor Olivier Boscagli PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Borussia Dortmund
Opstellingen PSV - Borussia Dortmund
De opstellingen van PSV en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.