Nabeschouwing Real Madrid - Napoli (4-2) || Champions League 2023/2024

Woensdag 29 november 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Real Madrid het woensdag 29 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid.

Via de Real Madrid - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Madrid - Napoli (4-2)

Het Champions League duel tussen Real Madrid en Napoli is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 4-2 overwinning voor Real Madrid. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Giovanni Simeone, waarmee Napoli met 0-1 de leiding nam. Real Madrid kwam in de 11e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Rodrygo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 22e minuut zette Jude Bellingham  zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Real Madrid de leiding in de wedstrijd nam.

Na 47 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Frank Anguissa de 2-2 maakte voor Napoli. Real Madrid leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 84 minuten op voorsprong na een goal van Nico Paz: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 94e minuut en kwam op naam te staan van Real Madrid speler Joselu, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter François Letexier bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Real Madrid.

LIVE Real Madrid - Napoli 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Madrid - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Napoli Doelpunt Giovanni Simeone met assist van Giovanni Di Lorenzo Napoli 0-1
11' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Rodrygo met assist van Brahim Díaz Real Madrid 1-1
22' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Jude Bellingham  met assist van David Alaba Real Madrid 2-1
46' Wissel Napoli Wissel Victor Osimhen  voor Giovanni Simeone Napoli
47' Doelpunt Napoli Doelpunt Frank Anguissa Napoli 2-2
49' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Piotr Zielinski Napoli
57' Wissel Real Madrid Wissel Joselu voor Dani Ceballos Real Madrid
65' Wissel Napoli Wissel Eljif Elmas voor Piotr Zielinski Napoli
65' Wissel Real Madrid Wissel Nico Paz voor Brahim Díaz Real Madrid
78' Wissel Napoli Wissel Jens Cajuste voor Matteo Politano Napoli
84' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Nico Paz met assist van Antonio Rüdiger Real Madrid 3-2
87' Wissel Napoli Wissel Giacomo Raspadori voor Stanislav Lobotka Napoli
87' Wissel Napoli Wissel Alessandro Zanoli voor Juan Jesus  Napoli
87' Wissel Real Madrid Wissel Nacho Fernández voor Ferland Mendy Real Madrid
87' Wissel Real Madrid Wissel Lucas Vázquez voor Stanislav Lobotka Real Madrid
90' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Jens Cajuste Napoli
94' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Joselu met assist van Jude Bellingham  Real Madrid 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Real Madrid - Napoli
Opstellingen Real Madrid - Napoli
De opstellingen van Real Madrid en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Madrid gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Real Madrid - Napoli

Real Madrid en Napoli spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Madrid en Napoli in de Champions League vond plaats op 3 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Madrid. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Real Madrid favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Napoli slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Real Madrid 3
Winst Napoli 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Madrid op een 1e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 2e plaats.