Nabeschouwing Real Sociedad - Benfica (3-1) || Champions League 2023/2024

Woensdag 8 november 2023 - 18:45 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Real Sociedad het woensdag 8 november 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Reale Arena in San Sebastián.

Via de Real Sociedad - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Sociedad - Benfica (3-1)

Het Champions League duel tussen Real Sociedad en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 3-1 overwinning voor Real Sociedad. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Mikel Merino, waarmee Real Sociedad met 1-0 de leiding nam. Real Sociedad vergrootte in de 11e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mikel Oyarzabal op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 21e minuut volgde een derde treffer van Real Sociedad, waarmee Ander Barrenetxea zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Real Sociedad kreeg een penalty toegewezen in de 29e minuut, die werd genomen door Brais Méndez. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 3-0 op het scorebord bleef staan. Na 49 minuten deed Rafa iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Benfica werd verkleind tot 3-1.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Real Sociedad.

LIVE Real Sociedad - Benfica 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Sociedad - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Mikel Merino met assist van Aihen Muñoz Real Sociedad 1-0
11' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Mikel Oyarzabal Real Sociedad 2-0
15' VAR: Afgekeurd doelpunt Mikel Merino Afgekeurd doelpunt vanwege hands Mikel Merino Real Sociedad
20' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Florentino Benfica
21' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Ander Barrenetxea met assist van Mikel Merino Real Sociedad 3-0
29' Penalty gemist Real Sociedad Penalty gemist Brais Méndez Brais Méndez Real Sociedad
31' Wissel Benfica Wissel David Jurásek voor Florentino Benfica
49' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa met assist van Nicolás Otamendi Benfica 3-1
62' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Ander Barrenetxea Real Sociedad
64' Wissel Benfica Wissel Petar Musa voor Arthur Cabral Benfica
70' Wissel Real Sociedad Wissel Carlos Fernández voor Takefusa Kubo Real Sociedad
70' Wissel Real Sociedad Wissel Beñat Turrientes voor Brais Méndez Real Sociedad
78' Wissel Real Sociedad Wissel Arsen Zakharyan voor Ander Barrenetxea Real Sociedad
85' Wissel Benfica Wissel Casper Tengstedt voor Ángel Di María Benfica
85' Wissel Benfica Wissel Chiquinho voor João Mário Benfica
85' Wissel Benfica Wissel Gonçalo Guedes voor Rafa Benfica
86' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Carlos Fernández Real Sociedad
86' Wissel Real Sociedad Wissel Álvaro Odriozola voor Aritz Elustondo Real Sociedad
Video hoogtepunten en samenvatting Real Sociedad - Benfica
Opstellingen Real Sociedad - Benfica
De opstellingen van Real Sociedad en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Sociedad gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Benfica zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Real Sociedad - Benfica

Real Sociedad en Benfica spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Sociedad en Benfica in de Champions League vond plaats op 24 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Sociedad. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Real Sociedad favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Benfica slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Real Sociedad 1
Winst Benfica 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Sociedad op een 1e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.