Nabeschouwing Sevilla - Arsenal (1-2) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 24 oktober 2023 - 21:00 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Sevilla het dinsdag 24 oktober 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Arsenal (1-2)

Het Champions League duel tussen Sevilla en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Glenn Nyberg geëindigd in een 1-2 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 48e minuut door Gabriel Martinelli, waarmee Arsenal met 0-1 de leiding nam. Arsenal vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Gabriel Jesus op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 58e minuut wist Sevilla de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Nemanja Gudelj. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Sevilla kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Glenn Nyberg, waardoor Arsenal een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Sevilla - Arsenal 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

48' Doelpunt Arsenal Doelpunt Gabriel Martinelli met assist van Gabriel Jesus Arsenal 0-1
53' Doelpunt Arsenal Doelpunt Gabriel Jesus met assist van Declan Rice Arsenal 0-2
57' Wissel Sevilla Wissel Erik Lamela voor Dodi Lukebakio Sevilla
57' Wissel Sevilla Wissel Mariano Díaz voor Djibril Sow Sevilla
58' Doelpunt Sevilla Doelpunt Nemanja Gudelj met assist van Ivan Rakitić Sevilla 1-2
67' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Mariano Díaz Sevilla
68' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Jorginho Arsenal
73' Wissel Arsenal Wissel Kai Havertz voor Martin Ødegaard Arsenal
76' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Erik Lamela Sevilla
78' Wissel Sevilla Wissel Juanlu Sánchez voor Jesús Navas Sevilla
81' Wissel Arsenal Wissel Eddie Nketiah voor Gabriel Jesus Arsenal
81' Wissel Arsenal Wissel Leandro Trossard voor Bukayo Saka Arsenal
91' Wissel Arsenal Wissel Jakub Kiwior voor Gabriel Martinelli Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Arsenal
Opstellingen Sevilla - Arsenal

Voorbeschouwing Sevilla - Arsenal

Sevilla en Arsenal spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Glenn Nyberg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en Arsenal in de Champions League vond plaats op 27 november 2007 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sevilla. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Sevilla als Arsenal wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst Sevilla 1
Winst Arsenal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sevilla op een 3e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 2e plaats.