Nabeschouwing Sevilla - PSV (2-3) || Champions League 2023/2024

Woensdag 29 november 2023 - 18:45 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Sevilla het woensdag 29 november 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - PSV (2-3)

Het Champions League duel tussen Sevilla en PSV is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 2-3 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Sergio Ramos, waarmee Sevilla met 1-0 de leiding nam. Sevilla vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Youssef En-Nesyri op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut kreeg Lucas Ocampos van Sevilla voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Sevilla de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 68e minuut was het PSV dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Ismael Saibari. In de 81e werkte Nemanja Gudelj de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 2-2 kwam te staan. Laat in de wedstrijd was het vervolgens PSV dat via Ricardo Pepi nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 92e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn. In de 98e minuut werd opnieuw een rode kaart uitgedeeld. Dit keer was het Fernando van Sevilla die voortijdig moest vertrekken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Davide Massa bij een 2-3 eindstand in het voordeel van PSV.

LIVE Sevilla - PSV 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Sevilla Doelpunt Sergio Ramos met assist van Ivan Rakitić Sevilla 1-0
33' Gele kaart PSV Gele kaart voor Hirving Lozano PSV
39' VAR: Afgekeurd doelpunt Djibril Sow Afgekeurd doelpunt vanwege hands Djibril Sow Sevilla
44' Wissel PSV Wissel Yorbe Vertessen voor Hirving Lozano PSV
47' Doelpunt Sevilla Doelpunt Youssef En-Nesyri met assist van Marcos Acuña Sevilla 2-0
58' Wissel PSV Wissel Ismael Saibari voor André Ramalho PSV
58' Wissel Sevilla Wissel Juanlu Sánchez voor Jesús Navas Sevilla
58' Wissel PSV Wissel Malik Tillman voor Guus Til PSV
63' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Lucas Ocampos Sevilla
66' Tweede gele kaart Sevilla Tweede gele kaart voor Lucas Ocampos Sevilla
68' Doelpunt PSV Doelpunt Ismael Saibari met assist van Sergiño Dest PSV 2-1
73' Wissel Sevilla Wissel Tanguy Nianzou voor Dodi Lukébakio Sevilla
74' Wissel Sevilla Wissel Joan Jordán voor Djibril Sow Sevilla
74' Wissel Sevilla Wissel Rafa Mir voor Youssef En-Nesyri Sevilla
81' Eigen doelpunt PSV Eigen doelpunt Nemanja Gudelj Yorbe Vertessen PSV 2-2
82' Wissel PSV Wissel Ricardo Pepi voor Jerdy Schouten PSV
82' Wissel PSV Wissel Patrick van Aanholt  voor Olivier Boscagli PSV
84' Wissel Sevilla Wissel Óliver Torres voor Fernando Sevilla
92' Doelpunt PSV Doelpunt Ricardo Pepi met assist van Yorbe Vertessen PSV 2-3
98' Rode kaart Sevilla Rode kaart voor Fernando Sevilla
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - PSV
Opstellingen Sevilla - PSV
De opstellingen van Sevilla en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sevilla - PSV

Sevilla en PSV spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en PSV in de Champions League vond plaats op 3 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Sevilla 0
Winst PSV 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sevilla op een 4e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 2e plaats.