Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Antwerp (1-0) || Champions League 2023/2024

Dinsdag 28 november 2023 - 18:45 uur

In de Champions League 2023/2024 neemt Shakhtar Donetsk het dinsdag 28 november 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Antwerp. De wedstrijd wordt gespeeld in Imtech Arena in Hamburg.

Via de Shakhtar Donetsk - Antwerp live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Antwerp (1-0)

Het Champions League duel tussen Shakhtar Donetsk en Antwerp is onder leiding van scheidsrechter Bartosz Frankowski geëindigd in een 1-0 overwinning voor Shakhtar Donetsk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Mykola Matvienko, waarmee Shakhtar Donetsk met 1-0 de leiding nam. In de 97e minuut kreeg Arbnor Muja van Antwerp voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Antwerp de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Shakhtar Donetsk.

LIVE Shakhtar Donetsk - Antwerp 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Shakhtar Donetsk - Antwerp teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Mykola Matvienko met assist van Oleksandr Zubkov Shakhtar Donetsk 1-0
30' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Soumaila Coulibaly Antwerp
46' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Gyrano Kerk Antwerp
46' Wissel Antwerp Wissel Chidera Ejuke voor Gyrano Kerk Antwerp
70' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Artem Bondarenko voor Newerton Shakhtar Donetsk
73' Wissel Antwerp Wissel George Ilenikhena voor Alhassan Yusuf Antwerp
83' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Giorgi Gocholeishvili Shakhtar Donetsk
89' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Kevin Kelsy voor Dmytro Kryskiv Shakhtar Donetsk
94' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Arbnor Muja Antwerp
97' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Dmytro Riznyk Shakhtar Donetsk
96' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Yaroslav Rakitskyi voor Danylo Sikan Shakhtar Donetsk
97' Tweede gele kaart Antwerp Tweede gele kaart voor Arbnor Muja Antwerp
Video hoogtepunten en samenvatting Shakhtar Donetsk - Antwerp
Opstellingen Shakhtar Donetsk - Antwerp
De opstellingen van Shakhtar Donetsk en Antwerp zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Shakhtar Donetsk gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Antwerp zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk - Antwerp

Shakhtar Donetsk en Antwerp spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bartosz Frankowski en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Shakhtar Donetsk en Antwerp in de Champions League vond plaats op 4 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Shakhtar Donetsk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Shakhtar Donetsk favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Antwerp slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Shakhtar Donetsk 1
Winst Antwerp 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Shakhtar Donetsk op een 3e positie staat, terwijl we Antwerp terugvinden op de 4e plaats.