Nabeschouwing Aston Villa - Wigan Athletic (3-2) || Championship 2018/2019

Zaterdag 11 augustus 2018 - 16:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Aston Villa het zaterdag 11 augustus 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Wigan Athletic. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Wigan Athletic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Wigan Athletic (3-2)

Het Championship duel tussen Aston Villa en Wigan Athletic is onder leiding van scheidsrechter Jeremy Simpson geëindigd in een 3-2 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door J. Chester, waarmee Aston Villa met 1-0 de leiding nam. Wigan Athletic kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Powell, die daarmee de stand op 1-1 zette. L. Evans dacht na 53 minuten te scoren voor Wigan Athletic, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de 55e minuut was het Wigan Athletic dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van C. Connolly. Na 63 minuten spelen wist Aston Villa via A. Adomah de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Jeremy Simpson. In de 93e minuut scoorde L. Evans namens Aston Villa. Scheidsrechter Jeremy Simpson besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-2 winst voor Aston Villa.

LIVE Aston Villa - Wigan Athletic 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Wigan Athletic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Aston Villa Doelpunt J. Chester met assist van J. McGinn Aston Villa 1-0
41' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt N. Powell Wigan Athletic 1-1
50' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor C. McManaman Wigan Athletic
53' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt L. Evans met assist van C. McManaman Wigan Athletic
55' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt C. Connolly met assist van N. Powell Wigan Athletic 1-2
58' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor Sam Morsy Wigan Athletic
63' Doelpunt Aston Villa Doelpunt A. Adomah met assist van A. Tuanzebe Aston Villa
66' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor C. Dunkley Wigan Athletic
68' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Windass voor N. Powell Wigan Athletic
74' Wissel Aston Villa Wissel R. Hepburn-Murphy voor A. Green Aston Villa
81' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Vaughan voor W. Grigg Wigan Athletic
86' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor J. Grealish Aston Villa
87' Wissel Aston Villa Wissel C. Hourihane voor J. Kodjia Aston Villa
93' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor Wigan Athletic
93' Doelpunt Aston Villa Doelpunt L. Evans Aston Villa
94' Doelpunt Aston Villa Doelpunt B. Bjarnason met assist van C. Hourihane Aston Villa 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Wigan Athletic
Opstellingen Aston Villa - Wigan Athletic
De opstellingen van Aston Villa en Wigan Athletic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Wigan Athletic zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.