Nabeschouwing Leeds United - Hull City (0-2) || Championship 2018/2019

Zaterdag 29 december 2018 - 16:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Leeds United het zaterdag 29 december 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hull City. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Hull City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Hull City (0-2)

Het Championship duel tussen Leeds United en Hull City is onder leiding van scheidsrechter John Brooks geëindigd in een 0-2 overwinning voor Hull City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door J. Bowen, waarmee Hull City met 0-1 de leiding nam. Hull City vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Bowen op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Hull City.

LIVE Leeds United - Hull City 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Hull City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt Hull City Doelpunt J. Bowen Hull City 0-1
46' Wissel Hull City Wissel Jon Toral voor Evandro Hull City
46' Wissel Leeds United Wissel J. Clarke voor J. Harrison Leeds United
47' Gele kaart Hull City Gele kaart voor T. Kane Hull City
48' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor A. Forshaw Leeds United
58' Doelpunt Hull City Doelpunt J. Bowen Hull City 0-2
61' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor K. Phillips Leeds United
64' Wissel Leeds United Wissel T. Roberts voor B. Douglas Leeds United
74' Wissel Hull City Wissel E. Lichaj voor K. Grosicki Hull City
74' Gele kaart Hull City Gele kaart voor K. Grosicki Hull City
74' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor P. Jansson Leeds United
77' Wissel Leeds United Wissel J. Shackleton voor L. Ayling Leeds United
95' Wissel Hull City Wissel D. Batty voor W. Keane Hull City
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Hull City
Opstellingen Leeds United - Hull City
De opstellingen van Leeds United en Hull City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Hull City zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Leeds United - Hull City

Leeds United en Hull City treffen elkaar in de 25e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Brooks en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Hull City in de Championship vond plaats op 2 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leeds United. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Leeds United favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Hull City slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Leeds United 6
Winst Hull City 3
Gelijkspel 6
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 1e positie staat, terwijl we Hull City terugvinden op de 15e plaats.