Nabeschouwing Leeds United - Sheffield United (0-1) || Championship 2018/2019

Zaterdag 16 maart 2019 - 13:30 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Leeds United het zaterdag 16 maart 2019 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Sheffield United. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Sheffield United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Sheffield United (0-1)

Het Championship duel tussen Leeds United en Sheffield United is onder leiding van scheidsrechter David Coote geëindigd in een 0-1 overwinning voor Sheffield United. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 71e minuut door C. Basham, waarmee Sheffield United met 0-1 de leiding nam. In de 91e minuut moest Kiko Casilla van het veld vertrekken nadat scheidsrechter David Coote een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Leeds United verder met een speler minder.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter David Coote, waardoor Sheffield United de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Leeds United - Sheffield United 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Sheffield United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor G. Baldock Sheffield United
57' Wissel Leeds United Wissel B. Douglas voor J. Harrison Leeds United
62' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor B. Sharp Sheffield United
71' Doelpunt Sheffield United Doelpunt C. Basham met assist van B. Sharp Sheffield United 0-1
77' Wissel Leeds United Wissel S. Dallas voor L. Ayling Leeds United
77' Wissel Leeds United Wissel J. Clarke voor M. Klich Leeds United
88' Wissel Sheffield United Wissel K. Dowell voor D. McGoldrick Sheffield United
91' Rode kaart Leeds United Rode kaart voor Kiko Casilla Leeds United
92' Wissel Sheffield United Wissel J. Lundstram voor C. Basham Sheffield United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Sheffield United
Opstellingen Leeds United - Sheffield United
De opstellingen van Leeds United en Sheffield United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Sheffield United zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Leeds United - Sheffield United

Leeds United en Sheffield United treffen elkaar in de 38e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Coote en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Sheffield United in de Championship vond plaats op 1 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leeds United. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Sheffield United favoriet. 3 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Leeds United. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leeds United 2
Winst Sheffield United 3
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 2e positie staat, terwijl we Sheffield United terugvinden op de 3e plaats.