Nabeschouwing Leeds United - Stoke City (3-1) || Championship 2018/2019

Zondag 5 augustus 2018 - 17:30 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Leeds United het zondag 5 augustus 2018 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Stoke City. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Stoke City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Stoke City (3-1)

Het Championship duel tussen Leeds United en Stoke City is onder leiding van scheidsrechter Scott Duncan geëindigd in een 3-1 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door M. Klich, waarmee Leeds United met 1-0 de leiding nam. Leeds United vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pablo Hernández op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Stoke City vervolgens op 2-1. Het was B. Afobe die vanaf 11 meter wist te scoren in de 52e minuut.

Na 57 minuten werd de voorsprong voor Leeds United vergroot nadat L. Cooper de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Leeds United.

LIVE Leeds United - Stoke City 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Stoke City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Leeds United Doelpunt M. Klich met assist van Samuel Sáiz Leeds United 1-0
46' Doelpunt Leeds United Doelpunt Pablo Hernández met assist van E. Alioski Leeds United 2-0
52' Penalty Stoke City Penalty B. Afobe Stoke City 2-1
57' Doelpunt Leeds United Doelpunt L. Cooper met assist van B. Douglas Leeds United 3-1
63' Wissel Stoke City Wissel D. Fletcher voor O. Etebo Stoke City
63' Wissel Stoke City Wissel Bojan voor Badou NDiaye Stoke City
76' Wissel Stoke City Wissel P. Crouch voor B. Afobe Stoke City
76' Wissel Leeds United Wissel S. Dallas voor M. Klich Leeds United
88' Wissel Leeds United Wissel L. Baker voor Samuel Sáiz Leeds United
90' Wissel Leeds United Wissel J. Harrison voor E. Alioski Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Stoke City
Opstellingen Leeds United - Stoke City

Voorbeschouwing Leeds United - Stoke City

Leeds United en Stoke City treffen elkaar in de 1e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Scott Duncan en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Championship seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Stoke City in de Championship vond plaats op 29 december 2006 en dat duel eindigde in een overwinning voor Stoke City. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Stoke City favoriet. 2 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Leeds United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.