Nabeschouwing Middlesbrough - Leeds United (1-1) || Championship 2018/2019

Zaterdag 9 februari 2019 - 14:00 uur

In de Championship 2018/2019 neemt Middlesbrough het zaterdag 9 februari 2019 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Riverside Stadium in Middlesbrough.

Via de Middlesbrough - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Middlesbrough - Leeds United (1-1)

De Championship 2018/2019 wedstrijd tussen Middlesbrough en Leeds United geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door L. Wing, waarmee Middlesbrough met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Leeds United het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 101e minuut was het namelijk K. Phillips die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Middlesbrough - Leeds United 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Middlesbrough - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Leeds United Wissel Pablo Hernández voor J. Clarke Leeds United
47' Doelpunt Middlesbrough Doelpunt L. Wing met assist van G. Friend Middlesbrough 1-0
58' Wissel Leeds United Wissel T. Roberts voor M. Klich Leeds United
59' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor G. Saville Middlesbrough
64' Wissel Middlesbrough Wissel M. Bešić voor L. Wing Middlesbrough
77' Wissel Middlesbrough Wissel B. Assombalonga voor J. Hugill Middlesbrough
78' Wissel Middlesbrough Wissel A. Clayton voor G. Saville Middlesbrough
80' Wissel Leeds United Wissel J. Shackleton voor L. Ayling Leeds United
97' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor J. Howson Middlesbrough
101' Doelpunt Leeds United Doelpunt K. Phillips met assist van L. Cooper Leeds United 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Middlesbrough - Leeds United
Opstellingen Middlesbrough - Leeds United
De opstellingen van Middlesbrough en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Middlesbrough gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Middlesbrough - Leeds United

Middlesbrough en Leeds United treffen elkaar in de 31e speelronde van de Championship van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Darren England en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Middlesbrough en Leeds United in de Championship vond plaats op 31 augustus 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is Leeds United favoriet. 7 keer wist de ploeg van Middlesbrough te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Middlesbrough. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Middlesbrough 4
Winst Leeds United 7
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Middlesbrough op een 5e positie staat, terwijl we Leeds United terugvinden op de 2e plaats.