Nabeschouwing Birmingham City - Leeds United (4-5) || Championship 2019/2020

Zondag 29 december 2019 - 16:00 uur

In de Championship 2019/2020 neemt Birmingham City het zondag 29 december 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Leeds United (4-5)

Het Championship duel tussen Birmingham City en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Keith Stroud geëindigd in een 4-5 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door H. Costa, waarmee Leeds United met 0-1 de leiding nam. Leeds United vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Harrison op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 27e minuut wist Birmingham City de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via J. Bellingham.

Na 61 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat L. Jutkiewicz de 2-2 maakte voor Birmingham City. Leeds United leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 69 minuten op voorsprong na een goal van L. Ayling: 2-3. In de 83e minuut was het J. Bela die Birmingham City weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan Leeds United om te scoren. In de 84e minuut kwam de ploeg toch weer op voorsprong, na een doelpunt van S. Dallas die daarmee de 3-4 maakte. In de 91e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door L. Jutkiewicz van Birmingham City die daarmee tekende voor de 4-4. In de 90e minuut kwam het doelpuntenfestijn met een laatste goal ten einde. Namens Leeds United had W. Harding het laatste woord door de 4-5 eindstand op het bord te zetten.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Keith Stroud bij een 4-5 eindstand in het voordeel van Leeds United.

LIVE Birmingham City - Leeds United 4-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Leeds United Doelpunt H. Costa met assist van J. Harrison Leeds United 0-1
21' Doelpunt Leeds United Doelpunt J. Harrison met assist van E. Alioski Leeds United 0-2
27' Doelpunt Birmingham City Doelpunt J. Bellingham met assist van M. Colin Birmingham City 1-2
39' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor G. Gardner Birmingham City
48' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor W. Harding Birmingham City
61' Doelpunt Birmingham City Doelpunt L. Jutkiewicz Birmingham City 2-2
62' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor K. Mrabti Birmingham City
63' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor L. Jutkiewicz Birmingham City
68' Wissel Birmingham City Wissel J. Bela voor D. Crowley Birmingham City
69' Doelpunt Leeds United Doelpunt L. Ayling met assist van E. Alioski Leeds United 2-3
71' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor F. Casilla Leeds United
73' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor E. Nketiah Leeds United
74' Wissel Birmingham City Wissel Alvaro voor K. Mrabti Birmingham City
74' Wissel Birmingham City Wissel J. Montero voor J. Bellingham Birmingham City
81' Wissel Leeds United Wissel T. Roberts voor E. Nketiah Leeds United
83' Doelpunt Birmingham City Doelpunt J. Bela met assist van K. Pedersen Birmingham City 3-3
84' Doelpunt Leeds United Doelpunt S. Dallas met assist van L. Ayling Leeds United 3-4
86' Wissel Leeds United Wissel G. Berardi voor M. Klich Leeds United
88' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor L. Ayling Leeds United
91' Doelpunt Birmingham City Doelpunt L. Jutkiewicz met assist van J. Bela Birmingham City 4-4
93' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor J. Montero Birmingham City
95' Eigen doelpunt Leeds United Eigen doelpunt W. Harding Leeds United 4-5
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Leeds United
Opstellingen Birmingham City - Leeds United
De opstellingen van Birmingham City en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 3-3-3-1 opstelling.