Nabeschouwing Derby County - Wigan Athletic (1-0) || Championship 2019/2020

Woensdag 23 oktober 2019 - 20:45 uur

In de Championship 2019/2020 neemt Derby County het woensdag 23 oktober 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Wigan Athletic. De wedstrijd wordt gespeeld in Pride Park Stadium in Derby.

Via de Derby County - Wigan Athletic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Derby County - Wigan Athletic (1-0)

Het Championship duel tussen Derby County en Wigan Athletic is onder leiding van scheidsrechter Keith Stroud geëindigd in een 1-0 overwinning voor Derby County. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 92e minuut door G. Shinnie, waarmee Derby County met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Keith Stroud, waardoor Derby County de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Derby County - Wigan Athletic 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Derby County - Wigan Athletic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Derby County Wissel C. Martin voor J. Paterson Derby County
51' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor A. Robinson Wigan Athletic
63' Wissel Wigan Athletic Wissel C. Kipre voor C. Mulgrew Wigan Athletic
64' Gele kaart Derby County Gele kaart voor G. Shinnie Derby County
65' Gele kaart Derby County Gele kaart voor S. Malone Derby County
67' Wissel Derby County Wissel J. Marriott voor M. Waghorn Derby County
79' Wissel Derby County Wissel M. Lowe voor S. Malone Derby County
79' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Garner voor K. Moore Wigan Athletic
89' Wissel Wigan Athletic Wissel K. Naismith voor G. Massey Wigan Athletic
92' Doelpunt Derby County Doelpunt G. Shinnie met assist van C. Martin Derby County 1-0
93' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor L. MacLeod Wigan Athletic
Video hoogtepunten en samenvatting Derby County - Wigan Athletic
Opstellingen Derby County - Wigan Athletic
De opstellingen van Derby County en Wigan Athletic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Derby County gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Wigan Athletic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Derby County - Wigan Athletic

Derby County en Wigan Athletic treffen elkaar in de 13e speelronde van de Championship van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Keith Stroud en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Derby County en Wigan Athletic in de Championship vond plaats op 5 maart 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Derby County. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Derby County favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Wigan Athletic slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Derby County 5
Winst Wigan Athletic 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Derby County op een 15e positie staat, terwijl we Wigan Athletic terugvinden op de 18e plaats.