Nabeschouwing Leeds United - Blackburn Rovers (2-1) || Championship 2019/2020

Zaterdag 9 november 2019 - 16:00 uur



In de Championship 2019/2020 neemt Leeds United het zaterdag 9 november 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Blackburn Rovers. De wedstrijd wordt gespeeld in Elland Road in Leeds.

Via de Leeds United - Blackburn Rovers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leeds United - Blackburn Rovers (2-1)

Het Championship duel tussen Leeds United en Blackburn Rovers is onder leiding van scheidsrechter Gavin Ward geëindigd in een 2-1 overwinning voor Leeds United. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 30 minuten. P. Bamford maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Leeds United vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Leeds United vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Harrison op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 40e minuut wist Blackburn Rovers de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. Williams. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Blackburn Rovers kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gavin Ward, waardoor Leeds United dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Leeds United - Blackburn Rovers
Goals
2
1
Balbezit
68%
32%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
15
4
Schoten op doel
4
1
Aanvallen
120
83
Gevaarlijke aanvallen
62
34
Passes
495
234
Overtredingen
9
12
Buitenspel
6
0
Corners
4
5
Wissels
3
3
LIVE Leeds United - Blackburn Rovers 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leeds United - Blackburn Rovers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
30' Penalty Leeds United Penalty P. Bamford Leeds United 1-0
35' Doelpunt Leeds United Doelpunt J. Harrison met assist van P. Bamford Leeds United 2-0
40' Doelpunt Blackburn Rovers Doelpunt D. Williams met assist van S. Downing Blackburn Rovers 2-1
54' Gele kaart Blackburn Rovers Gele kaart voor D. Williams Blackburn Rovers
60' Wissel Blackburn Rovers Wissel D. Graham voor A. Armstrong Blackburn Rovers
69' Wissel Blackburn Rovers Wissel J. Buckley voor L. Holtby Blackburn Rovers
69' Wissel Blackburn Rovers Wissel C. Evans voor S. Gallagher Blackburn Rovers
72' Wissel Leeds United Wissel G. Berardi voor L. Cooper Leeds United
75' Gele kaart Blackburn Rovers Gele kaart voor J. Buckley Blackburn Rovers
80' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor K. Philips Leeds United
81' Wissel Leeds United Wissel P. Hernandez voor H. Costa Leeds United
94' Wissel Leeds United Wissel L. Davis voor J. Harrison Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting Leeds United - Blackburn Rovers
Opstellingen Leeds United - Blackburn Rovers
De opstellingen van Leeds United en Blackburn Rovers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leeds United gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Blackburn Rovers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Marcelo Alberto Bielsa Caldera
Wissels Leeds United
# Speler Pos.
1 Illan Meslier K
36 Robbie Gotts V
28 Gaetano Berardi V
3 Barry Douglas V
40 Leif Davis V
19 Pablo Hernández Domínguez M
47 Jack Clarke A
Formatie 4-2-3-1
Coach Tony Mowbray
Wissels Blackburn Rovers
# Speler Pos.
13 Jayson Leutwiler K
17 Amari'i Bell V
39 John Buckley M
4 Bradley Johnson M
8 Joe Rothwell M
29 Corry Evans M
10 Danny Graham A
Voorbeschouwing Leeds United - Blackburn Rovers

Leeds United en Blackburn Rovers treffen elkaar in de 16e speelronde van de Championship van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gavin Ward en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leeds United en Blackburn Rovers in de Championship vond plaats op 26 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leeds United. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Blackburn Rovers favoriet. 6 keer wist de ploeg van Leeds United te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Leeds United. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Leeds United 4
Winst Blackburn Rovers 6
Gelijkspel 2
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leeds United op een 3e positie staat, terwijl we Blackburn Rovers terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Leeds United - Blackburn Rovers Opstelling Leeds United Opstelling Blackburn Rovers Live Leeds United - Blackburn Rovers Live Leeds United - Blackburn Rovers kijken Leeds United - Blackburn Rovers kijken Live Leeds United - Blackburn Rovers stream Leeds United - Blackburn Rovers Fox Sports Nabeschouwing Leeds United - Blackburn Rovers Uitslag Leeds United - Blackburn Rovers Statistieken Leeds United - Blackburn Rovers Championship 2019/2020 Leeds United - Blackburn Rovers wedden Leeds United - Blackburn Rovers gokken Leeds United - Blackburn Rovers Unibet