Nabeschouwing Wigan Athletic - Derby County (1-1) || Championship 2019/2020

Donderdag 26 december 2019 - 16:00 uur

In de Championship 2019/2020 neemt Wigan Athletic het donderdag 26 december 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Derby County. De wedstrijd wordt gespeeld in The DW Stadium in Wigan.

Via de Wigan Athletic - Derby County live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wigan Athletic - Derby County (1-1)

De Championship 2019/2020 wedstrijd tussen Wigan Athletic en Derby County geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 81e minuut door J. Garner, waarmee Wigan Athletic met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Derby County het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 94e minuut was het namelijk M. Waghorn die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Wigan Athletic - Derby County 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wigan Athletic - Derby County teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Derby County Gele kaart voor K. Bielik Derby County
30' Gele kaart Derby County Gele kaart voor J. Bogle Derby County
43' Gele kaart Derby County Gele kaart voor T. Lawrence Derby County
44' Wissel Derby County Wissel M. Bird voor K. Bielik Derby County
60' Wissel Derby County Wissel J. Marriott voor C. Martin Derby County
61' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor L. Evans Wigan Athletic
64' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Garner voor A. Pilkington Wigan Athletic
64' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Williams voor J. Windass Wigan Athletic
81' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt J. Garner Wigan Athletic 1-0
84' Wissel Derby County Wissel M. Whittaker voor J. Knight Derby County
94' Doelpunt Derby County Doelpunt M. Waghorn Derby County 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Wigan Athletic - Derby County
Opstellingen Wigan Athletic - Derby County
De opstellingen van Wigan Athletic en Derby County zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wigan Athletic gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Derby County zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Wigan Athletic - Derby County

Wigan Athletic en Derby County treffen elkaar in de 24e speelronde van de Championship van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jarred Gillett en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wigan Athletic en Derby County in de Championship vond plaats op 23 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Derby County. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Derby County favoriet. 6 keer wist de ploeg van Wigan Athletic te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Wigan Athletic. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Wigan Athletic 2
Winst Derby County 6
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wigan Athletic op een 23e positie staat, terwijl we Derby County terugvinden op de 17e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.