Nabeschouwing Birmingham City - Blackpool (1-0) || Championship 2021/2022

Zaterdag 27 november 2021 - 16:00 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Birmingham City het zaterdag 27 november 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Blackpool. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Blackpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Blackpool (1-0)

Het Championship duel tussen Birmingham City en Blackpool is onder leiding van scheidsrechter Matt Donohue geëindigd in een 1-0 overwinning voor Birmingham City. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 81e minuut door L. Jutkiewicz, waarmee Birmingham City met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Matt Donohue, waardoor Birmingham City de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Birmingham City - Blackpool 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Blackpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor K. Pedersen Birmingham City
66' Wissel Birmingham City Wissel C. Aneke voor J. Bela Birmingham City
68' Wissel Blackpool Wissel J. Bowler voor D. Mitchell Blackpool
69' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor C. Connolly Blackpool
69' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor R. McGree Birmingham City
75' Wissel Blackpool Wissel S. Lavery voor O. Dale Blackpool
75' Wissel Birmingham City Wissel L. Jutkiewicz voor T. Deeney Birmingham City
81' Doelpunt Birmingham City Doelpunt L. Jutkiewicz met assist van J. James Birmingham City 1-0
82' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor J. Husband Blackpool
82' Gele kaart Blackpool Gele kaart voor K. Anderson Blackpool
84' Wissel Blackpool Wissel J. Yates voor G. Madine Blackpool
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Blackpool
Opstellingen Birmingham City - Blackpool
De opstellingen van Birmingham City en Blackpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Blackpool zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Birmingham City - Blackpool

Birmingham City en Blackpool treffen elkaar in de 20e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matt Donohue en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Birmingham City en Blackpool in de Championship vond plaats op 4 maart 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Birmingham City. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Blackpool favoriet. 4 keer wist de ploeg van Birmingham City te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Birmingham City. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Birmingham City 3
Winst Blackpool 4
Gelijkspel 5
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Birmingham City op een 17e positie staat, terwijl we Blackpool terugvinden op de 11e plaats.