Nabeschouwing Reading - Birmingham City (2-1) || Championship 2021/2022

Dinsdag 22 februari 2022 - 21:00 uur

In de Championship 2021/2022 neemt Reading het dinsdag 22 februari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Birmingham City. De wedstrijd wordt gespeeld in Select Car Leasing Stadium in Reading.

Via de Reading - Birmingham City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reading - Birmingham City (2-1)

Het Championship duel tussen Reading en Birmingham City is onder leiding van scheidsrechter Simon Hooper geëindigd in een 2-1 overwinning voor Reading. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 67e minuut door L. Joao, waarmee Reading met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 73e minuut voor dat Reading via J. Swift op 2-0 kwam te staan. Een eigen doelpunt van T. McIntyre zorgde ervoor dat Birmingham City in de 82e minuut op 2-1 kwam te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Simon Hooper, waardoor Reading dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Reading - Birmingham City 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reading - Birmingham City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor K. Pedersen Birmingham City
51' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor J. Bela Birmingham City
67' Doelpunt Reading Doelpunt L. Joao met assist van J. Swift Reading 1-0
69' Wissel Birmingham City Wissel L. Jutkiewicz voor J. James Birmingham City
72' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor O. Hernandez Birmingham City
73' Penalty Reading Penalty J. Swift Reading 2-0
74' Wissel Reading Wissel Y. Meite voor J. Hoilett Reading
82' Eigen doelpunt Birmingham City Eigen doelpunt T. McIntyre Birmingham City 2-1
89' Wissel Reading Wissel T. Dele-Bashiru voor T. Ince Reading
Video hoogtepunten en samenvatting Reading - Birmingham City
Opstellingen Reading - Birmingham City
De opstellingen van Reading en Birmingham City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reading gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Birmingham City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Reading - Birmingham City

Reading en Birmingham City treffen elkaar in de 34e speelronde van de Championship van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simon Hooper en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Reading en Birmingham City in de Championship vond plaats op 6 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Reading. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Birmingham City favoriet. 11 keer wist de ploeg van Reading te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Reading. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Reading 8
Winst Birmingham City 11
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Reading op een 21e positie staat, terwijl we Birmingham City terugvinden op de 18e plaats.